Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ 1 - 0 : Κλήση ΓΑΠ από την προανακριτική


Ο Γιώργος Παπανδρέου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, γεγονός που επιβεβαίωσε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας κλήθηκε να καταθέσει ξανά στην Προανακριτική, αύριο Πέμπτη.



Με δηλώσεις του στον «ΣΚΑΪ», ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι η κλήση του πρώην πρωθυπουργού ήταν προγραμματισμένη, όμως μετά και τη δημοσιοποίηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Ιωάννη Διώτη με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η κλήση του πλέον θεωρείται δεδομένη και ο πρώην πρωθυπουργός καλείται να καταθέσει την Παρασκευή, έστω και με βίαιη προσαγωγή, όπως αναφέρθηκε στην Προανακριτική.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι πολλές φορές η προανακριτική επιτροπή καλείται να εξετάσει θέματα, τα οποία όμως δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά της. «Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από έναν πλατιασμό περίεργο και από έναν λαϊκισμό. Στόχος της επιτροπής είναι να διαπιστώσει ποιος έκανε την παρέμβαση στη λίστα, ωστόσο οδηγείται και σε άλλα θέματα, που είναι εκτός της δικαιοδοσίας της».

Δεν ισχύουν τα περί βίαιης προσαγωγής του Γ. Παπανδρέου

«Δεν ισχύουν τα περί βίαιης προσαγωγής του κ. Παπανδρέου στην προανακριτική επιτροπή. Ο πρώην πρωθυπουργός θα κληθεί αλλά δεν έχει προγραμματιστεί το πότε», αναφέρουν τόσο το προεδρείο όσο και τα μέλη της μετά τα email που κατέθεσε στην επιτροπή ο κ. Ιωάννης Διώτης και τα οποία φέρουν τον πρώην πρωθυπουργό να ενημερώνεται στενά για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Πηγή:kataggelia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου