Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Στην οικία Σαμαρά λήφθηκε η απόφαση για την απορρόφηση των κυπριακών τραπεζών

Στην οικία Σαμαρά λήφθηκε η απόφαση για την απορρόφηση των κυπριακών τραπεζών


Στην πρωθυπουργική οικία στην οδό Εμμ. Μπενάκη, στην Κηφισιά, επισφραγίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, η απόφαση για την απορρόφηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.

Στο σαλόνι της πρωθυπουργικής κατοικίας, βρέθηκαν λίγο μετά τις εννέα και μισή το βράδυ της Πέμπτης, εκτός από τον οικοδεσπότη, τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γ. Προβόπουλος και οι δυο κυβερνητικοί εταίροι, οι πρόεδροι του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι κκ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης.

Στη σύναξη που διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες, έγινε πλήρης ενημέρωση από τον κ. Στουρνάρα για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην Κύπρο, αλλά και για τις εξελίξεις στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Οι τρεις αρχηγοί άκουσαν με προσοχή τον κ. Στουρνάρα να εξιστορεί τα δεδομένα, αλλά και τον κ. Προβόπουλο, ο οποίος και ανέλυσε σε βάθος τις πιθανές παρενέργειες για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση υπήρξε η συνομιλία του κ. Σαμαρά νωρίς το πρωί με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδη, όπου και οριστικοποιήθηκε το θέμα της απόσχισης των ελληνικών υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών.

Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Κύπρου, όπου αναφέρεται ότι ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του κυπριακού ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Κύπρος.

«Τα πραγματικά γεγονότα απαντούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της Eλληνικής Kυβέρνησης έναντι της Κύπρου. Σε όλο αυτό το διάστημα η συμπαράσταση της Ελλάδας ήταν δεδομένη και γι' αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Η κίνηση της Προεδρίας της Κύπρου ήταν το καλύτερο όπλο για το Μέγαρο Μαξίμου που πέρασε στην αντεπίθεση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου ανέφερε σε δήλωσή του, ότι «θα πρέπει να ντρέπονται όσοι έκαναν σπέκουλα τις προηγούμενες ημέρες» και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της Κύπρου σε όλα τα βήματα αυτής της δοκιμασίας. Στάθηκε και θα στέκεται πάντα. Χωρίς καμία ταλάντευση, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Στάθηκε στα μεγάλα, αλλά και στα μικρά, στις λεπτομέρειες. Και στήριξε όπου μπορούσε και με ό,τι μπορούσε».

Πηγή:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου