Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Να πει «όχι» στο κυπριακό κούρεμα η ελληνική κυβέρνηση









Να μην συναινέσει στο κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, ανοίγοντας την κερκόπορτα για αντίστοιχη εξέλιξη στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καλεί την κυβέρνηση Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός της Κύπρου δίνει μια περήφανη και άνιση μάχη και δεν στηρίζεται ούτε από την κυβέρνησή του, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση».
«Πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα επελέγη από την τρόικα ως το πρώτο πειραματόζωο για την εφαρμογή μιας γενικευμένης στρατηγικής λιτότητας στην Ευρώπη. Σήμερα που τα προγράμματα λιτότητας φτάνουν στα όριά τους, γιατί φτωχοποίησαν τους λαούς και δεν αποδίδει άλλο η φορολόγηση της φτώχειας, η ληστεία εξαπλώνεται από τους μισθούς και τις συντάξεις στις αποταμιεύσεις. Και η Κύπρος επιλέγεται ως το πρώτο πειραματόζωο γενικευμένου κουρέματος καταθέσεων», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι αν αύριο η κυπριακή κυβέρνηση αποδεχτεί αυτήν την προοπτική - και μάλιστα υπό την πίεση της ελληνικής κυβέρνησης - η στρατηγική του κουρέματος δεν θα αποτελέσει εξαίρεση για την Κύπρο.
Αντίθετα, όπως υποστηρίζει, «θα αποτελεί το πρώτο βήμα  μιας γενικευμένης επιλογής που σύντομα θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα, όπως χθες υπονόησε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ και σήμερα αναφέρει καθαρά ο σύμβουλός του, κ.Φούστ, σε συνέντευξή του στην REAL NEWS».

Πηγή:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου