Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Χαλκίδα: Περίσσεψε η οργή των εργαζομένων της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ

Πραγματικά θυελλώδης ήταν η έκτακτη συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, την Πέμπτη 28 Μαρτίου καθώς ο πρόεδρός τους Ηλίας Κούκουρας, κατηγόρησε ευθέως την Διοίκηση της Lafarge «για εκβιαστικές κινήσεις και δόλιες μεθοδεύσεις προκειμένου να κλείσει το τσιμεντάδικο, χωρίς να τους ενδιαφέρει η επιβίωση των απολυμένων».


Το ερώτημα δε που έθεσε περί του «πώς είναι δυνατόν στην Αττική να μην υπάρχει απόλυση με χαμηλότερα έσοδα και στην Χαλκίδα με μεγαλύτερα να υπάρχει άμεσο κλείσιμο» να μην μπόρεσε να τύχει κάποιας έστω μη πειστικής απάντησης.

«Δεν συζητάμε με εκβιαστές», είπε με οξύ ύφος ο πρόεδρος των εργαζομένων, για να δηλώσει ανοικτά πως «θα κάνουμε τα πάντα για να επαναλειτουργήσει το τσιμεντάδικο».

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Βαγγέλης Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Κεδίκογλου του ΠΑΣΟΚ και Δημήτρης Αναγνωστάκης της ΔΗΜΑΡ.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι εκρήξεις των εργαζομένων οι οποίοι απηύθηναν ευθείες λεκτικές επιθέσεις προς τους παριστάμενους εκπροσώπους των κομμάτων.

Χαρακτηριστική η φράση ενός από τους απεγνωσμένους εργαζόμενους «το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παραιτηθείτε και να εξαφανιστείτε - δεν μπορείτε να προσφέρετε τίποτα, αποδειχτήκατε άχρηστοι και τενεκέδες».

Έντονες ήταν και οι αποδοκιμασίες που δέχτηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σίμος Κεδίκογλου κατά την είσοδό του. Ο ίδιος βουλευτής, όταν λίγο αργότερα ζήτησε να μιλήσει από μικροφώνου, δήλωσε πως «μίλησε με τον Διευθυντή της LAFARGE κ. Γιάνναρο, ο οποίος του είπε ότι έκλεισε το εργοστάσιο στην Χαλκίδα, επειδή υπήρχε 70% μείωση στην αγορά του τσιμέντου και δεν έχει το λιμάνι που έχουν τα άλλα 2 εργοστάσια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παραγωγή».

Σε άλλο μήκος κύματος κινήθηκε ο Βαγγέλης Αποστόλου υποσχόμενος πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο», ενώ ο Δημήτρης Αναγνωστάκης κατήγγειλε και αυτός την Διοίκηση της LAFARGE για «απαράδεκτη συμπεριφορά».

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης αποκάλυψε ότι έμαθε την δυσάρεστη εξέλιξη για τα Τσιμέντα Χαλκίδας από το κινητό του και «σοκαρισμένος του έπεσε το κινητό από τα χέρια», ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην Διοίκηση του τσιμεντάδικου, λέγοντας ότι «από χρόνια ζητούσαν από τον Δήμο Χαλκιδέων παράλογα πράγματα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σε τι ακριβώς αναφερόταν.



Η πλειοψηφία που πήρε τον λόγο στάθηκε υπέρ των εργαζομένων για την επαναλειτουργία του Εργοστασίου, ενώ κατηγόρησαν και την μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται.

Το μεγάλο «παρών» έδωσε ο εργαζόμενος στο Τσιμεντάδικο Δημήτρης Πολυχρόνης, ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή Νίκου που ξεψύχησε στην Λάρισα από αναθυμιάσεις μαγκαλιού και εκτός από το πένθος που έχει σκεπάσει την οικογένειά του, τώρα χάνει και τη δουλειά του!



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου