Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕ ΧΡΗΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ;

Ο Ζώης για το Κιλελέρ


«Να πολεμήσουμε τη νέα κολληγοποίηση», τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του για τον εορτασμό του Κιλελέρ, ο πρόεδρος της «Νέας Μέρας», Χρήστος Ζώης.

«Ο εορτασμός της επετείου του Κιλελέρ συμπίπτει με τη δραματική επιδείνωση της θέσης του αγροτικού κόσμου. Η κρίση συμπαρασύρει αγρότες και κτηνοτρόφους και η προοπτική αποτυπώνεται με τα πιο μελανά χρώματα. Ο φόβος για μια νέα κολληγοποίηση ενισχύει τις δυνάμεις της αδράνειας με αποτέλεσμα να μένουν ακαλλιέργητα χωράφια. Το κόστος της παραγωγής ακυρώνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων ενώ οι νέοι αγρότες κινούνται δίχως πυξίδα», τονίζει αρχικά ο Χ. Ζώης και συνεχίζει:
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία σαράντα χρόνια να πιαστεί από τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, να συλλάβει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας. Η Ελλάδα μπορεί να περάσει από το διατροφικό έλλειμμα στην επάρκεια και την εξαγωγική δραστηριότητα με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Με όπλο την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή θα αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τις συνέπειες της κρίσης. Η Ελλάδα το χρειάζεται».
Κλείνοντας, επισημαίνει ότι «η Νέα ΜΕΡΑ αποδίδει μέγιστη σημασία και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή του αγροτικού και του κτηνοτροφικού κόσμου. Με τη στήριξη και τη συμβολή του επιστημονικού κόσμου πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου