Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη του Π. Καμμένου στα Δωδεκάνησα

Φωτογραφία για Επίσκεψη του Π. Καμμένου στα Δωδεκάνησα

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέπτεται τη Ρόδο εν όψει του προσυνεδρίου Νοτίου Αιγαίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που πραγματοποιείται... αύριο Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 στις 10:30 στο Ροδίνι, με θεματική ενότητα «Τουρισμός».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ Κύριλλο και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη. Επισκέφθηκε επίσης το Λιμεναρχείο Ρόδου, όπου συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Γ. Σεφεριάδη και τον απερχόμενο Λιμενάρχη Ι. Αργυρίου.

Τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνόδευαν η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, πολιτευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα Δωδεκάνησα και η πρόεδρος της Νεολαίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Η συνέντευξη τύπου του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα μέσα ενημέρωσης της Δωδεκανήσου έχει ως εξής:


«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι εδώ στη Ρόδο για το προσυνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με θέμα τον τουρισμό και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ένα Κίνημα πολιτών που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο έχουμε μπει στις διαδικασίες των προσυνεδρίων, όπου συναποφασίζουμε με τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες τη διαμόρφωση του προγράμματός μας, της Εθνικής μας Αντιπρότασης, η οποία μετατρέπεται σε Εθνική Πρόταση που θα ψηφίσει το Συνέδριο.

Δύο είναι τα μέρη των προσυνεδρίων, το ένα είναι το θεματικό και το δεύτερο είναι το περιφερειακό. Θα σας πω ότι εδώ στα Δωδεκάνησα αισθάνομαι ότι είμαι στην πατρίδα μου, γνωρίζετε ότι η καταγωγή μου είναι από τη Νίσυρο, οπότε τα πράγματα όσον αφορά τα τοπικά θέματα είναι πολύ πιο εύκολα για μένα παρά σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδας, που οφείλω να πω ότι μας υποδέχτηκαν πάρα πολύ φιλικά στη διάρκεια των 13 προσυνεδρίων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Αρχίζοντας από τον Σεβασμιότατο το πρωί είχα τη δυνατότητα να συναντηθώ με τον κ. Περιφερειάρχη, με τον κ. Λιμενάρχη αλλά και παράλληλα με τοπικούς φορείς. Θα συνεχιστούν αυτές οι επαφές και σήμερα, αλλά και αύριο κατά τη διάρκεια του προσυνεδρίου, όπου με πολλή χαρά θα ήθελα να σας καλέσω, διότι δεν θα ακούσετε απλώς τις προτάσεις που συνήθως γίνονται σε προσυνέδρια ή σε συνέδρια κομμάτων και κινημάτων που διαβάζουν κάποια φυλλάδια που συνήθως έχουν γράψει διαφημιστικές εταιρίες και ποτέ δεν εφαρμόζουν τα κόμματα αλλά θα δείτε ότι θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη γκάμα προτάσεων που αφορούν ιδιαίτερα τη μεγάλη μας βαριά βιομηχανία τον τουρισμό, που μαζί με την εμπορική ναυτιλία είναι κατά την άποψη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ οι δύο πυλώνες που θα μας βοηθήσουν να φύγουμε με δικές μας δυνάμεις από τη μέγγενη της τρόικας και των ξένων κατακτητών, οι οποίοι έχουν εισβάλλει παράνομα, αντισυνταγματικά και σε παράβαση των διεθνών συνθηκών στην πατρίδα μας.

Στα θέματα του τουρισμού το ένα μέρος θα είναι οι προτάσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ειδικές μορφές τουρισμού που θα βοηθήσουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη τουριστικών τομέων που μέχρι σήμερα δεν έχουν αναπτυχθεί

 
Επιλέξαμε τη Ρόδο, γιατί η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα είναι το ιδανικό μέρος για αυτές τις ειδικές μορφές τουρισμού. Παραδείγματα αποτελούν ο καταδυτικός τουρισμός, ο αεροπορικός τουρισμός – αύριο θα ακούσετε ένα αρκετά μεγάλο project το οποίο διαμορφώθηκε σε συνάρτηση με το παλαιό αεροδρόμιο της Μαριτσάς και θα ενημερωθείτε για το πώς μπορεί να μετατραπεί η Ελλάδα σε Φλόριντα της Ευρώπης για την αεροπορική εκπαίδευση και μάλιστα να προσελκύσει κόσμο σε όλη τη διάρκεια του έτους - ο ορειβατικός τουρισμός, έχουμε δίπλα μας ένα εξαιρετικό παράδειγμα, την Κάλυμνο, ο θρησκευτικός τουρισμός και οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού αυτού με παροχές, με ευκολίες που πρέπει να δοθούν σε Ορθόδοξους λαούς και ιδιαίτερα στη Ρωσία, η οποία πλέον έχει αποκτήσει μια τεράστια οικονομική δύναμη και οι τουρίστες είναι υψηλού επιπέδου, τουρισμός ειδικών μορφών όπως είναι το γκολφ ή το yachting και όλες αυτές τις προτάσεις θα τις αναλύσουν αύριο ειδικοί από κάθε κλάδο, θα ακούσουμε τους επαγγελματίες, θα ακούσουμε πρώτα από όλα τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, γιατί για να υπάρχει ελληνικός τουρισμός πρέπει να υπάρχουν Έλληνες που θα υπηρετήσουν τον Ξένιο Δία. Ο τουρισμός δεν αποτελεί βαριά βιομηχανία όταν αναπτύσσεται με ξένα στελέχη και ξένους εργαζόμενους. Παράλληλα θα ακούσουμε και τους φορείς που έρχονται από όλη την Ελλάδα για αυτό το προσυνέδριο.

Όσον αφορά τα τοπικά θέματα, δυστυχώς πολλά από τα προβλήματα τα οποία γνώριζα από παλαιότερα, ως υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής βλέπω ακριβώς τα ίδια να υπάρχουν και μάλιστα να έχουν πάει ακόμα χειρότερα. Ένα θέμα είναι το θέμα της μαρίνας της Ρόδου που ακούω ότι έχει ανοίξει η όρεξη του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να δημιουργήσει όχι μια επένδυση, αλλά ουσιαστικά να πουλήσει τη μαρίνα χωρίς να έχει διασφαλιστεί η ανάπτυξη και χωρίς να έχει δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθούν γύρω από τη μαρίνα ναυπηγικές, επισκευαστικές δραστηριότητες, για να μπορέσουμε να έχουμε σκάφη τα οποία θα ξεχειμωνιάζουν εδώ και θα καλύψουν αρκετές θέσεις εργασίας από το νησί.

Είδα ότι το νοσοκομείο της Ρόδου βρίσκεται σε χειρότερα χάλια απ’ ότι ήταν στο παρελθόν, με ενημέρωσαν πολίτες ότι έχουμε φθάσει πλέον στο σημείο οι ασθενείς να φέρνουν και τις γάζες στο νοσοκομείο
 
Οι συγκοινωνίες παρότι έγινε το μεγάλο βήμα τότε, όπως θυμάστε, που μπήκαν ταχύπλοα για να μπορεί να διασυνδέεται η Ρόδος με όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, γεγονός που έφερε μια καινούρια μέρα στα Δωδεκάνησα, αυτό έχει μείνει

μέχρι τώρα, αλλά έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί η ακτοπλοΐα και φοβάμαι ότι με το νέο σχέδιο νόμου που φέρνει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα έχουμε περαιτέρω εγκατάλειψη, με την κατάργηση του υποχρεωτικού δωδεκαμήνου. Φοβούμαι ότι και στα ταχύπλοα με αυτή τη διάταξη μη υποχρεωτικής ναύλωσης για επτάμισι μήνες που κατεβαίνει στους τέσσερις μήνες θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν καλά νέα θεωρώ και το συζήτησα και με τον κ. Περιφερειάρχη η τοπική κοινωνία να έχει λόγο και να δούμε επενδύσεις που μπορούν να φέρουν τουρίστες στη Ρόδο, όπως το γκολφ του Αφάντου, που πρέπει όμως να γίνουν με όλους εκείνους τους περιβαλλοντικούς όρους, αλλά και τις οικονομικές μελέτες για να αποδώσουν και να γίνουν προς όφελος του τουρισμού και όχι προκειμένου να πάρουν κάποιοι περιοχές τις οποίες θα τις αποκλείσουν από τους ντόπιους κατοίκους.

Κλείνω λέγοντας ότι αυτή η περιοχή ίσως είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας που το σχέδιο «Αθηνά» μπορεί να φανεί χρήσιμο. Θέλω να ενώσω τη φωνή μου με τους Ροδίτες και να ζητήσουμε εδώ στη Ρόδο, στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, να έρθει το πανεπιστήμιο που θα αφορά τον τουρισμό.»

Ερ. δημοσιογράφου: Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχατε πριν από λίγο με τον περιφερειάρχη, τι συζητήσατε;

«Αυτά που σας είπα, μιλήσαμε για το γκολφ, για τις συγκοινωνίες, τον ρώτησα τι ακριβώς γίνεται με το ΤΑΙΠΕΔ, μου είπε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την περιφέρεια, ότι για να φύγει κάποιος από τη Σύρο και να πάει στη Ρόδο πρέπει να περάσει μέσω Αθηνών, αυτά που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή. Αναφερθήκαμε στις υπηρεσίες του υπουργείου Αιγαίου που κλείνουν όπως το ΣΧΟΠ και μου περιέγραψε μία τραγική κατάσταση.» 


Ερ. δημοσιογράφου: Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια προσπάθεια της κυβέρνησης σε εξέλιξη να θέσει την ελληνική ΑΟΖ ως ευρωπαϊκό ζήτημα. Είδαμε ότι ψηφίστηκε ένα κείμενο στην Ευρώπη, προηγήθηκαν οι εξελίξεις με τη ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας. Θα ήθελα την άποψή σας.

«Κατ’ αρχήν θα σας έλεγα να δείτε τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος ξεκάθαρα δήλωσε ότι στόχος των δανειστών είναι να εγκλωβίσουν τον φυσικό πλούτο της Κύπρου, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Το ίδιο ακριβώς πάει να γίνει εδώ. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του πρωθυπουργού παρουσία του κ. Ολάντ περί ευρωπαϊκού ορυκτού πλούτου. Δεν είναι ευρωπαϊκός ορυκτός πλούτος, είναι ελληνικός ορυκτός πλούτος.

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ισότιμα, δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την έννοια του δανειζόμενου που θα πρέπει να κατασχέσουν το φυσικό και ορυκτό πλούτο της χώρας. Εμείς πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παραδοθεί ο πλούτος της χώρας και ιδιαίτερα ο ορυκτός πλούτος, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, μέσω μιας δήθεν ευρωπαϊκής ΑΟΖ η οποία δεν διασφαλίζει, και θα το πω ξεκάθαρα, ούτε αμυντική συνεργασία. Ευρωπαϊκή ΑΟΖ σημαίνει ότι την ώρα που θα μπαίνει το τουρκικό αεροσκάφος στον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αγαθονήσι θα αναχαιτίζεται από γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά αεροσκάφη. Αυτό δεν υπάρχει. Εάν θέλουν οι Ευρωπαίοι να έχουμε ευρωπαϊκή ΑΟΖ θα πρέπει να προστατεύουν και τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν σιωπηλοί την Τουρκία να παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο, να παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, δεν συμμετέχουν στρατηγικά στην άμυνα της Ευρώπης, ο πυλώνας άμυνας δεν υφίσταται και αυτό που θέλουν να πάρουν είναι τα πετρέλαια. Δεν γίνεται όμως έτσι.

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό υπερασπίζονται τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Θέλουν δηλαδή ουσιαστικά το υπέδαφος και τα κέρδη από τη συμμετοχή της Ελλάδας και μάλιστα κατασχεμένα, αλλά δεν συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με την έννοια της ενιαίας αμυντικής στάσης απέναντι στην Τουρκία που παραβιάζει τον ελληνικό αλλά και τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

 
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα δεν πρόκειται οι δανειστές να κατασχέσουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας με τον τρόπο με τον οποίο πάνε να το κάνουν. Ένα και ένα κάνει δύο. Ο κ. Σαμαράς έχει παραδοθεί στην κ. Μέρκελ και στους δανειστές, σύρεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα οι συνεργάτες του, οι συνεργοί του, μάλλον, ο κ. Στουρνάρας, βλέπουμε πριν μπει μέσα στο Συμβούλιο και πριν αρχίσει το Συμβούλιο να απολογείται και να ζητάει συγγνώμη και να ομολογεί ότι θα είναι πάρα πολύ «καλό παιδί» κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, την ίδια στιγμή που η Κύπρος πιέζεται και την βλέπουμε να αντιστέκεται με έναν πρόεδρο που μίλησε μάλιστα και υπέρ τον μνημονίων.

Η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία φέρεται δουλοπρεπώς, δεν ξέρω από που την κρατούν, φοβάμαι από πολλά, αλλά δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Ερ. δημοσιογράφου: Πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος να κατασχεθούν οι φυσικοί μας πόροι μέσω της μετατροπής του ελληνικού δανεισμού σε αγγλικό δίκαιο;

«Το να βάζουν τον ορυκτό πλούτο μέσω ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή να τον βάζουν μέσα σε μια ξένη εταιρεία, ξενοκρατούμενη, από τους δανειστές ελέγχεται το ΤΑΙΠΕΔ, είναι μια πράξη με την οποία εμείς και δεν συμφωνούμε και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν περιλαμβάνεται και στον εθνικό σχεδιασμό. Ο ορυκτός πλούτος της χώρας δεν έχει καμία σχέση να είναι εγγύηση για τον δανεισμό της χώρας. Αυτό το οποίο προσπαθεί να κάνει η κ. Μέρκελ και οι δανειστές είναι ακριβώς αυτό, μαζί με την δημόσια περιούσια να περιλάβει και τον ορυκτό πλούτο.

Όσον αφορά το αγγλικό δίκαιο βλέπετε ότι πλέον αρχίζουν κατασχέσεις σπιτιών, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, η μεταφορά των δανείων που έχουν γίνει είτε είναι από αγρότες μέσω της Αγροτικής Τράπεζας, είτε μέσω στεγαστικών δανείων, έχουν περάσει υπό την δικαιοδοσία των δικαστηρίων του μεγάλου δουκάτου του Λουξεμβούργου και στο αγγλικό δίκαιο. Σε λίγο καιρό που δεν θα μπορεί να πληρώσει κανείς πλέον τα δάνειά του, λόγω του μεγάλου φόρου και των χαρατσιών που μπαίνουν, θα αρχίσουν οι κατασχέσεις, ήδη έχουν αρχίσει οι κατασχέσεις. Με αγγλικό δίκαιο όμως θα γίνουν, δηλαδή θα παίρνεται μια απόφαση στο Λουξεμβούργο και θα έρχεται να σου παίρνουν το σπίτι. Η ιδιωτική περιουσία κινδυνεύει και κινδυνεύει από τη στάση της σημερινής συγκυβέρνησης, της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου-Κουβέλη.» 


Ερ. δημοσιογράφου: Κύριε πρόεδρε θέλω να μου σχολιάσετε την αποχώρηση της τρόικας και πολλοί εκτιμούν ότι επίκειται κοινωνική έκρηξη στην Ευρώπη. Τι εκτιμάτε εσείς για την Ελλάδα;

«Καταρχήν όταν φεύγει η τρόικα είναι καλό νέο, θα έπρεπε ήδη να την είχαμε διώξει την τρόικα, δεν είναι δυνατόν ένα κράτος το οποίο είναι εθνικά κυρίαρχο να δέχεται - επιτρέψτε μου να πω μία λέξη που εγώ την χρησιμοποιούσα παλιά αλλά τώρα την έμαθαν και άλλοι,- νταβατζήδες εξωτερικούς γιατί πέραν των εσωτερικών νταβατζήδων έχουμε τώρα και τους εξωτερικούς νταβατζήδες, έχουμε τους νεοναζί της κ. Μέρκελ οι οποίοι έρχονται εν είδει επιτηρητών στα υπουργεία, καταργώντας την εθνική κυριαρχία της χώρας, καταργώντας τον εκλεγμένο υπουργό, τον εκλεγμένο βουλευτή και δίνουν εντολές στην εκλεγμένη κυβέρνηση. Είναι μια παράνομη και κατοχική δύναμη η οποία έχει εισβάλει σε μία εθνικά κυρίαρχη χώρα.

Η τρόικα λοιπόν δεν έχει κανέναν λόγο να βρίσκεται εδώ. Η Ελλάδα είναι εθνικά κυρίαρχη χώρα και οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα, από το άρθρο 120 του Συντάγματος να προασπίσουν το Σύνταγμά τους. Γιατί η διατήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και μάλιστα το άρθρο 120 λέει σε κάποιο σημείο, ότι η παραγραφή των εγκλημάτων στη διάρκεια της μη νομιμότητας αρχίζει μετά την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Αυτό έχουμε τώρα, έχει καταργηθεί η νομιμότητα έχει καταργηθεί το Σύνταγμα, η Βουλή δεν νομοθετεί, έρχονται πράξεις νομοθετικού περιεχομένου χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, δεν υπάρχει φυσική καταστροφή. Στον κοινοβουλευτικό έλεγχο δεν απαντούν οι κυβερνώντες και η τρόικα έρχεται εδώ και αλωνίζει και φέρεται ως κατακτητής.

Ναι, όσο φεύγουν καλό είναι αλλά το θέμα είναι ότι θα πρέπει να τους διώξουμε νωρίτερα και να ενωθούμε οι Έλληνες για αυτό το σκοπό. Γιατί βεβαίως και ένα όπλο τους είναι ο εθνικός διχασμός, πάντα ο εθνικός διχασμός είναι όπλο για εκείνους που θέλουν να βλάψουν την χώρα. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες δεν θέλουμε να πάμε σε εθνικό διχασμό, ούτε σε έκρηξη όπως την περιγράφουν.

 
Οι ίδιοι οι σημερινοί τροϊκανοί κυβερνώντες, δημιούργησαν νεοναζιστικό κόμμα. Ο κ. Παπαδήμος υπουργοποίησε δύο πρώην καθοδηγητικά στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να απενεχοποιήσει το ναζισμό στα μάτια των Ελλήνων, ποιος φανταζόταν ποτέ ότι θα υπήρχε ναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα; Κανείς. Ο κ. Παπαδήμος, με την έγκριση Σαμαρά και Βενιζέλου έκανε υπουργούς δύο καθοδηγητές τέτοιων οργανώσεων στο παρελθόν, προσπαθώντας να την νομιμοποιήσουν στα μάτια του ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η Ελλάδα να εξευτελίζεται, η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία να έχει νεοναζιστικό κόμμα, ανθρώπους που αναπολούν τον Χίτλερ που κατέσφαξε Έλληνες, που χαιρετούν ναζιστικά και ο σκοπός τους βεβαίως ήταν να δημιουργήσουν τον «κακό» και το δημιούργησαν. Και από την άλλη μεριά ο «καλός» να είναι όποιος συνεργάζεται με τους δανειστές και κάποια στιγμή να απειλήσουν και τον ελληνικό λαό με σύρραξη και με διχόνοια.

Εμείς λέμε ότι αυτή τη στιγμή η λύση είναι μία. Να ενωθούμε οι Έλληνες όλοι μαζί ανεξάρτητα το που βρισκόμασταν πολιτικά μέχρι χθες, σε ένα μεγάλο Δημοκρατικό και Πατριωτικό Τόξο, και το λέω εδώ από τον τόπο που γεννήθηκε το πατριωτικό Κέντρο, από τη Ρόδο, από τα Δωδεκάνησα να ενωθούμε οι Έλληνες και να συναποφασίσουμε για το μέλλον μας για το μέλλον των παιδιών μας, να απελευθερώσουμε τη χώρα μας, να εργαστούμε μεν σκληρά αλλά να μην επιτρέψουμε τη διχόνοια και να μην οδηγηθεί αυτός εδώ ο τόπος σε εθνική καταστροφή, γιατί μετά από την οικονομική καταστροφή έχει έρθει η ανθρωπιστική καταστροφή και η ανθρωπιστική καταστροφή μπορεί να οδηγήσει σε εθνική καταστροφή. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Ο κ. Γιούνκερ θα έπρεπε να πιέζει την κ. Μέρκελ, όταν ήταν στη θέση που ήταν, να παραδώσει τον κ. Χριστοφοράκο για να πει ποιοι Έλληνες πολιτικοί τα άρπαζαν από τη Siemens ποιοι έπαιρναν λεφτά από τα υποβρύχια. Ο κ. Χριστοφοράκος βρίσκεται στη Γερμανία υπό την προστασία της κ. Μέρκελ έχοντας τις μαρτυρίες και τις φωτογραφίες που δείχνουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτικών εκείνων οι οποίοι τα άρπαζαν και βλέπουν κάποιους συναδέλφους να πάνε ισόβια. Και βεβαίως πολύ πιθανόν να απειλούνται αυτοί οι πολιτικοί να στηρίζουν την πολιτική των δανειστών. Νομίζω είμαι πολύ ξεκάθαρος.» 

Ερ. δημοσιογράφου: Είπατε ότι θα πρέπει να ενωθούμε οι Έλληνες και αυτό είναι αλήθεια. Καταφέρεστε όμως συνέχεια στις ενέργειες της τρικομματικής κυβέρνησης, κάποιοι άνθρωποι τους ψήφισαν και αυτούς.

«Βεβαίως τους ψήφισαν. Ψήφισαν τον κ. Σαμαρά διότι είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και έδωσε δεκαοκτώ σημεία τα οποία δεν τήρησε. Ψήφισαν τον κ. Σαμαρά γιατί βγήκε στην τελευταία εκδήλωση και είπε ότι δεν συνεργάζεται ποτέ με τον κ. Βενιζέλο διότι ήταν μίασμα κατά τον κ. Σαμαρά. Και είπε ψέματα ο κ. Σαμαράς στον ελληνικό λαό. Ο κ. Σαμαράς είναι ένας πολιτικός απατεώνας ο οποίος λέγοντας ψέματα στους συνταξιούχους ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις υπέκλεψε την ψήφος τους. Είναι ένα πολιτικός απατεώνας διότι είπε ότι τα ειδικά μισθολόγια για τους στρατιωτικούς και τα σώματα ασφαλείας δεν θα πειραχθούν και έχουν εξευτελισθεί αυτή τη στιγμή οι μισθοί και των στρατιωτικών και των αστυνομικών.

Ο κ. Σαμαράς είναι ένας πολιτικός απατεώνας, διότι ενώ είχε μαζί με τον κ. Βενιζέλο και τον Κουβέλη, τη δυνατότητα και τους βουλευτές να σχηματίσει κυβέρνηση από τον Μάιο, τις πρώτες εκλογές, δεν σχημάτισε κυβέρνηση, προκειμένου να ξαναγίνουν εκλογές και να παραγραφούν τα αδικήματα υπουργών που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και πιθανώς λήστεψαν τον ελληνικό λαό.

Και αφού με προκαλείτε θα σας αποκαλύψω το πόσο συνεταίροι είναι: 5 Ιουλίου 2008. Αίτημα προς τον ΕΟΤ της Οργανωτικής Επιτροπής συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς: «Κύριε υπουργέ, θέλω να σας κάνω γνωστό ότι στη χώρα μας πραγματοποιείται στο χρονικό διάστημα από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου του 2008» δηλαδή πριν γίνει η επιστολή «το παγκόσμιο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς». Καταλήγοντας αιτείται «επειδή εκτιμούμε ότι πέρα από τους πολιτικούς στόχους του παγκόσμιου συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την τουριστική προβολή της χώρας μας, θα θέλαμε να αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημά μας για την οικονομική στήριξη των δαπανών φιλοξενίας με το ποσό των 200.000 ευρώ». Ζητάει δηλαδή ο κ. Παπανδρέου για να γίνει πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, από τον ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού, 200.000 ευρώ για αυτά τα οποία ξόδεψε ενώ συνεδρίασε. Το αίτημα είναι με την υπογραφή Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Έρχεται ο υπουργός Τουρισμού και ο ΕΟΤ: «Πράξη αναλήψεως και ενέργειας δαπάνης». Αντί να του δώσει 200.000 ευρώ, για να βοηθήσει τον τουρισμό η Σοσιαλιστική Διεθνής, από τα κονδύλια που έπρεπε να δοθούν για τον τουρισμό, του δίνει 238.000 ευρώ. Απόφαση υπογεγραμμένη στις 2 Σεπτεμβρίου 2008. Αυτά είναι τα συνεταιράκια. Υπουργός της ΝΔ τότε, στην κυβέρνηση που συμμετείχα και εγώ, υπέγραψε ως υπουργός Τουρισμού για να δώσει στον κ. Παπανδρέου, στον κ. Σπυρόπουλο και στη Σοσιαλιστική Διεθνή 238.000 ευρώ για να προβάλλουν τι; Τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Πήγαν λοιπόν και έφαγαν τους αστακούς στο Λαγονήσι και χρέωσαν στον ελληνικό προϋπολογισμό και στον Έλληνα πολίτη 238.000 ευρώ.

Ερ. δημοσιογράφου: Κύριε πρόεδρε είναι δυνατόν να υπάρχει ανεξάρτητη Ελλάδα, εξαρτημένη από το ευρωπαϊκό νόμισμα που ελέγχεται από την ΕΚΤ, την κ. Μέρκελ και από το κατεστημένο της παγκοσμιοποίησης που έχετε καταγγείλει κατά καιρούς; Μήπως με αυτή την πρότασή σας εγκλωβιστήκατε να μείνουμε μέσα στο ευρώ και αυτό έκανε κακό στο Κίνημα;

«Εσείς τι προτείνετε να πάμε στη δραχμή;»

Δημοσιογράφος: Προτείνω αυτό που είπε ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος και το επικαλεστήκατε πριν.

«Χαίρομαι για το ερώτημά σας. Ακούστε ποια είναι η διαφορά: Η Κύπρος μπήκε τώρα στο ευρώ. Η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ με πλαστά στοιχεία της Goldman Sachs και τα swaps τα οποία έκανε ο κ. Σημίτης, εν γνώσει των ευρωπαίων εταίρων μας. Το ευρώ οι Έλληνες το πληρώσαμε και το πληρώσαμε πολύ ακριβά όλα αυτά τα χρόνια, με το χρυσό που έφυγε και πήγε στα υπόγεια της ΕΚΤ. Εάν εμείς με δική μας απόφαση βγούμε από το ευρώ, θα ικανοποιήσουμε αυτό που θέλει ουσιαστικά ο κ. Γιούνκερ, η κ. Μέρκελ και οι υπόλοιποι, δηλαδή θα παραιτηθούμε των δικαιωμάτων των οποίων έχουμε, έχοντας παραδώσει τον πλούτο μας.

 
Δεν μπορεί να μας βγάλει από το ευρώ κανείς. Διότι για να βγει από το ευρώ η Ελλάδα θα πρέπει να υπάρχει μια απόφαση της ΕΚΤ όπου δεν θα ασκήσει βέτο ο εκπρόσωπος της Ελλάδος, ο κ. Προβόπουλος. Γι’ αυτό οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μιλάμε για τον καταστατικό έλεγχο και την κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Τον καταστατικό έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος τον θέλουμε ακριβώς για αυτό, για να μην μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ. Αν αυτοί εν συνεχεία, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να μας βγάλουν με νόμιμο τρόπο προτείνουν να διαγράψουμε όλα τα χρέη τα οποία έχουμε και έχουν δημιουργηθεί από τη δική μας συμβατική, αν θέλετε πολιτική αυτό είναι άλλο πράγμα, αλλά αν εμείς φύγουμε από το ευρώ με τη δική μας θέληση είναι καταστροφή, είναι σαν να απεμπολούμε τα δικαιώματά μας. Όχι τέτοια χάρη δεν της την κάνουμε.

Και από εκεί και πέρα για να ξεκαθαρίζουν και τα πράγματα, επειδή έχουμε δεχτεί απίστευτη λάσπη, για την Μίκα Ιατρίδου τα ροδιακά μέσα ενημέρωσης γράφουν κάθε εβδομάδα ότι φεύγει από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, μην ακούτε τέτοιου είδους φήμες και ούτε να τις αναπαράγετε, τέτοια χάρη δεν θα τους την κάνουμε. Ούτε η Μίκα ούτε κανένας άλλος από τους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν φεύγει, περισσότεροι θα γίνουμε και θα βγάλουμε και άλλο βουλευτή στα Δωδεκάνησα. Σας λέω λοιπόν επειδή είπαν παλιά και για το δολάριο, χρησιμοποίησαν τη δική μας φράση που έλεγε τι; Αν η Ελλάδα γίνει πετρελαιοπαραγωγός χώρα, το πετρέλαιο θα το πουλάμε σε δολάριο, δεν θα το πουλάμε σε ευρώ, δεν θα παίξουμε εμείς τα πολιτικά παιχνίδια της κ. Μέρκελ, η οποία θέλει να πουλάει πιθανώς το βαρέλι το πετρέλαιο σε ευρώ, για να δημιουργήσει αποταμιευτικό νόμισμα στην Κίνα και ούτω καθεξής.

Είμαστε στο ευρώ, είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα ακολουθήσουμε και τους συμμάχους μας εντός του ΝΑΤΟ και βεβαίως τους συμμάχους μας στην Ορθοδοξία, τη Ρωσία και τους εμπορικούς εταίρους μας, όπως είναι η Κίνα, όπως είναι το διεθνές περιβάλλον. Δύο χώρες τόλμησαν να μην πουλήσουν πετρέλαιο σε δολάριο, ο Σαντάμ Χουσεΐν πριν βομβαρδιστεί το Ιράκ και ο Καντάφι πριν βομβαρδιστεί η Λιβύη. Τι θέλουν, να πουλήσουμε σε ευρώ επειδή το θέλει η κ. Μέρκελ;

Ερ. δημοσιογράφου: Κύριε πρόεδρε από τη στιγμή που οι δανειστές σου λένε δεν σου δίνουμε τη δόση, δεν σου δίνουμε τα ευρώ, τι κάνεις;

«Ακούτε πολύ Σαμαρά μου φαίνεται. Η αλήθεια είναι ότι η δοσολογία των υπηρετών των δανειστών από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Τον κ. Σαμαρά θα τον έχετε την άλλη εβδομάδα εδώ, εκτός αν είναι «μαϊμού» η επίσκεψή του προκειμένου να είναι πρώτη σελίδα ότι θα έρθει την άλλη εβδομάδα, επειδή κάναμε το προσυνέδριο εμείς στη Ρόδο. Ο κ. Σαμαράς τον Μάιο και τον Ιούνιο απειλούσε τους συνταξιούχους και τους έλεγε: αν δεν ψηφίσετε ΝΔ και ο κ. Βενιζέλος το ίδιο έλεγε, αν δεν ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, δεν θα πάρετε μισθούς και συντάξεις διότι δεν θα έρθει η δόση τον Ιούλιο. Ήρθε καμία δόση τον Ιούλιο; Ήρθε τον Αύγουστο; Ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε τον Οκτώβριο, ούτε το Νοέμβριο. Και οι συντάξεις και οι μισθοί πληρώθηκαν γιατί; Διότι από τα λεφτά των δόσεων δεν πληρώνονται ούτε μισθοί , ούτε συντάξεις, ούτε η Υγεία, ούτε η Παιδεία. Τα λεφτά των δόσεων τα παίρνουν οι δανειστές από τη μια τσέπη και τα βάζουν στην άλλη και μας χρεώνουν τα παράνομα επιτόκια. Γι’ αυτό το χρέος της Ελλάδος αυτή τη στιγμή στο μεγαλύτερο του μέρος, είναι ένα χρέος που εμείς θα διαγράψουμε μονομερώς. Θα καταγγείλουμε τις δανειακές συμβάσεις, θα καταγγείλουμε τα μνημόνια και θα διαγράψουμε το επαχθές και επονείδιστο χρέος. Γιατί επαχθές και επονείδιστο χρέος είναι και τα 2 δις ευρώ που χάρισε στη Siemens για να τον δεχθεί η κ. Μέρκελ στη Γερμανία. Γιατί είναι μίζες. Γιατί επαχθές και επονείδιστο χρέος είναι και τα δις ευρώ που δώσανε για τα υποβρύχια . Αλλά ο Τσοχατζόπουλος είναι φυλακή. Δεν υπέγραψε μόνος του ο Τσοχατζόπουλος από το ΚΥΣΕΑ πέρασε η απόφαση με πρώτο τον κ. Σημίτη που υπέγραψε, για να μην ξεχνιόμαστε και ο κ. Σημίτης είναι έξω ακόμη. Ο αρχιερέας της διαπλοκής .»

Ερ. δημοσιογράφου: Είστε αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε στη αξιοποίηση των κοιτασμάτων ως χώρα, με βάση τα έως τώρα δεδομένα;

«Ναι, είμαι πολύ αισιόδοξος και θα σας πω γιατί. Διότι είναι κοινά παραδεκτό πλέον ότι υπάρχουν κοιτάσματα. Μετά τις διαψεύσεις οι οποίες υπήρχαν, ενώ γνώριζαν από το 1997, από ότι φάνηκε από τις δημοσιοποιημένες πλέον μελέτες, ότι υπήρχαν αρκετά μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ ξέραμε από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο ότι στη Ζάκυνθο αναβλύζει πετρέλαιο στη περιοχή Κερί και το ίδιο και στα Γιάννενα. Τώρα πλέον έχουμε τους ίδιους τους δανειστές και αυτούς που μας αμφισβητούσαν ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, όταν μιλούσαμε για τα κοιτάσματα, να λένε: Deutsche Bank: «Νότια της Κρήτης υπάρχουν αποθέματα 300 δις ευρώ φυσικού αερίου». Το αμφισβητεί κανείς αυτό; Ούτε η Deutsche Bank δεν το αμφισβητεί πλέον. Η «Μητέρα» του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη.

Εμείς λοιπόν τι λέμε; Αξιοποίηση των κοιτασμάτων και μάλιστα με μορφή την οποία καταθέσαμε στη Βουλή με τα περίφημα CDO δηλαδή με τίτλους που θα προεισπράξουμε τα μελλοντικά κέρδη. Κάναμε μελέτη μέσω του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ την κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων. Τώρα κάναμε δεύτερη μελέτη με τοUCLA γίνεται παντού είναι διεθνής πρακτική. Τι λέμε όμως: Ναι στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων μας, αλλά όχι στο να αφήσουμε να κατασχέσουν τα κοιτάσματα αυτά οι δανειστές με τον τρόπο με τον οποίο πάνε να τα κατασχέσουν και με συνεργούς τη σημερινή συγκυβέρνηση.» 

πηγή:newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου