Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Π. Καμμένος: Οι Έλληνες της Κύπρου δεν είναι μόνοι τους


Π. Καμμένος: Οι Έλληνες της Κύπρου δεν είναι μόνοι τους
«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα από κοινού προς τον κυπριακό ελληνισμό. Η Κύπρος δεν είναι μακριά και οι Κύπριοι, οι Έλληνες της Κύπρου δεν είναι μόνοι τους, είμαστε όλοι μαζί, είναι όλος ο ελληνικός λαός. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε, τουλάχιστον αυτή τη φορά στην ιστορία, να σταθούμε δίπλα στη μεγάλη απόφαση του κυπριακού ελληνισμού και της Βουλής να πει ένα «όχι» απέναντι στις απειλές της τρόικας. Στις απειλές της κας Μέρκελ που συνεχίστηκαν και σήμερα λέγοντας ότι τελειώνει η υπομονή η δική της, αλλά και εκπροσωπώντας και την ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Μια κυβέρνηση,όπως αποδείχθηκε από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΔΗ.ΣΥ. σήμερα, που αρνήθηκε να δώσει τα δυο δισ ευρώ , ενώ είχαν κουρευτεί περίπου πέντε δισ ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες από το έγκλημα του psi, προκειμένου να μην φτάσει στο σημείο αυτό η κυπριακή οικονομία και να μη φτάσει σε αυτό το σημείο η απόφαση του eurogroup. Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε.
Το δεύτερο λοιπόν σημείο μετά τη δημιουργία αυτού του μετώπου, του μεγάλου κοινωνικού πατριωτικού και δημοκρατικού μετώπου, είναι να έλθει την Τρίτη στη Βουλή ο κ. Προβόπουλος και να απαντήσει για ποιο λόγο αρνήθηκε τη βοήθεια προς την Κύπρο έχοντας και ως δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή στα ταμεία της η κυβέρνηση έχει τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
 
Μια ανακεφαλαιοποίηση που θα πρέπει λογικά, να γίνει μέχρι το τέλος Απριλίου.

Το τρίτο σημείο, είναι ουσιαστικά η κατάργηση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Είναι πρόβλημα Δημοκρατίας να μην έρχονται νόμοι πια στη Βουλή, αλλά να έρχονται Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Να αρνούνται οι υπουργοί-και δη διορισμένοι-αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, να απαντούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Και σε αυτό το πρόβλημα Δημοκρατίας θα πρέπει οι Έλληνες από κοινού να στραφούμε εναντίον εκείνων που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές υπάρχουν, γιατί οι Έλληνες ενωμένοι, καταφέρνουμε τις περισσότερες φορές να νικήσουμε.

Το μήνυμα προς τους κύπριους αδελφούς μας, είναι και ένα μήνυμα που το στέλνει το σύνολο του ελληνικού λαού. Η συνεργασία όσον αφορά το Κοινοβούλιο θα έχει και την περίπτωση της πρότασης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την πρόταση μομφής για τον υπουργό Οικονομικών , τον κ. Στουρνάρα τον οποίο θέλω να θυμίσω, ότι τον στήριξε με δημόσιες δηλώσεις ο κ. Σαμαράς, ενώ αρνήθηκαν να τον στηρίξουν ο κ. Κουβέλης και ο κ. Βενιζέλος.

Δεχόμαστε όμως, να υπάρχει μια κοινή γραμμή και ένα κοινό μέτωπο το οποίο θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας στο σύνολο του ελληνικού λαού.

Ευχαριστώ το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νομίζω ότι ήταν μια ευκαιρία να αρχίσει μια τέτοια συνεργασία που τη ζητά το σύνολο του ελληνικού λαού».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/290845/kammenos-oi-ellines-tis-kyproy-den-einai-monoi-toys#ixzz2OHOVc9gc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου