Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Παπαρήγα: Έρχεται νέο σχέδιο Ανάν ή ύπουλη διχοτόμηση


Δυσάρεστες εξελίξεις για την Κύπρο προβλέπει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την οδυνηρή απόφαση που ελήφθη  στο Eurogroup την προηγούμενη εβδομάδα.

Παπαρήγα: Έρχεται νέο σχέδιο Ανάν ή ύπουλη διχοτόμηση



«Εκτός από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το "σχέδιο Ανάν" υποστηρίχθηκε από πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο που πρωταγωνιστούν στη σημερινή κυβέρνηση. Οι κατοπινές επιλογές της αστικής τάξης της Κύπρου δημιουργούν έδαφος για να καμφθεί η τότε στάση του κυπριακού λαού υπέρ του "όχι". Η αποδοχή των δεσμεύσεων της ΕΕ, η εξειδίκευση τους με το μνημόνιο, η προετοιμασία εισόδου στο Νατοικό "Συνεταιρισμό για την Ειρήνη"αλλά και η επιλογή ανάδειξης της Κύπρου σε ενεργειακό κέντρο, ανοίγουν το δρόμο σ' αυτή την εξέλιξη»
, είπε η κυρία Παπαρήγα.
«ΗΠΑ, Ισραήλ και πρόσφατα η Ρωσία προχωρούν σε υποδείξεις για τη διευθέτηση του Κυπριακού με τρόπο που να διευκολύνει τα μεγάλα ενεργειακά σχέδια στην περιοχή. Η κατάσταση επιδεινώνεται μετά τη φανερή προσέγγιση Ισραήλ – Τουρκίας. Οι πρόσφατες δηλώσεις Νταβούτογλου επιβεβαιώνουν την εκτίμηση για την προώθηση ενός νέου και χειρότερου "σχεδίου Ανάν" ή "de facto διχοτόμηση"», πρόσθεσε μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Η γγ γραμματέας του ΚΚΕ, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «το "όχι" της Κυπριακής Βουλής ήταν εντός των τειχών, δεν αφορούσε τα λαϊκά συμφέροντα και γι' αυτό εξελίχθηκε σε ένα "ναι" στο αντιλαϊκό πακέτο».
«Η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε, μαζί με την κυπριακή και τις άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ, στον εκβιασμό απέναντι στον κυπριακό λαό καλώντας τον να επιλέξει με ποιο τρόπο θα χρεοκοπήσει. Άλλωστε αυτό το κάνει πρώτα απέναντι στον ελληνικό λαό. Κοροϊδεύουν όσοι μιλούν για βοήθεια της Ελλάδας στην Κύπρο και βγάζουν κορόνες για "μητέρες-πατρίδες". Στις σχέσεις μεταξύ καπιταλιστικών κρατών δεν υπάρχει αλληλεγγύη. Υπάρχουν τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης κάθε χώρας και συμμαχίες που τις πληρώνουν οι λαοί», σχολίασε ακόμη.
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αξιοποιεί την χρεοκοπία των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου για να εμφανίσει την δική της πολιτική ως μονόδρομο επιβάλλοντας πιο άγρια μέτρα».
Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι το Συνέδριο του κόμματος θα απορρίψει τις απόψεις που «συγκαλυμμένα ή ανοικτά προτείνουν αφοπλισμό του ΚΚΕ».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου