Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Goldman Sachs: Το πρόβλημα δεν είναι η Κύπρος, αλλά η Ιταλία και ο Μπεπε Γκρίλο

 

Δριμύ κατηγορώ κατά της πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωζώνη αλλά και πιο συγκεκριμένα η Γερμανία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Goldman Sachs Jim O’ Neill, ο οποίος μιλώντας στο Bloomberg δήλωσε πως δεν είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα για το μέλλον του ευρώ η Κύπρος, αλλά η Ιταλία, λόγω του Μπέπε Γκρίλο.

Την αισιοδοξία του για την παραμονή της Κύπρου στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο πρόεδρος της Goldman Sachs στις δηλώσεις του στο Bloomberg, χαρακτηρίζοντας καταστροφική την επιλογή εξόδου μιας χώρας από το ευρώ.
Ο Jim O’ Neill ωστόσο, χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα την «επέλαση» του Μπέπε Γκρίλο, δηλώνοντας πως «η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη. Εάν δεν αρχίσει να αναπτύσσεται σύντομα, τότε αυτοί οι τύποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πιο σοβαρά ερωτήματα για τα πλεονεκτήματα παραμονής στο ευρώ. Τι κάνει η ΕΕ για να χειριστεί αυτό το θέμα; Η ΕΕ φαίνεται πως παίρνει αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί από ισχυρές φωνές σε συγκεκριμένες χώρες και ειδικότερα στη Γερμανία».

enimerwsi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου