Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

H μεγάλη απόδραση των 11 (στα Τρίκαλα)



H μεγάλη απόδραση των 11 (στα Τρίκαλα)
Συγκλονιστικά είναι τα όσα συνέβησαν στα Τρίκαλα, όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου 11 αλλοδαποί κρατούμενοι για εγκλήματα ληστειών και κλοπών κατάφεραν να αποδράσουν από τη Γ2 πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων εκμεταλλευόμενοι την ένοπλη συμπλοκή των αγνώστων δραστών με τις εκεί ευρισκόμενες δυνάμεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής. Στην καταδρομική επέλαση συμμετείχαν τουλάχιστον 10-15 άτομα του «οργανωμένου εγκλήματος» εναντίον φυλακών, που αρχικά πέταξαν μία φωτιστική φωτοβολίδα πάνω από τις φυλακές. Ακολούθησε καταιγισμός πυρών από διάφορες πλευρές με στόχο τις εξωτερικές φρουρές των φυλακών ενώ άλλοι δράστες εκτόξευαν χειροβομβίδες στον περίβολο του σωφρονιστικού καταστήματος. Οι σκοπιές 2-3-4-5 και 6 ήταν αυτές που δέχθηκαν την κύρια επίθεση.

Κατά την ανταλλαγή των σφοδρών πυρών που διήρκησαν πλέον της μισής ώρας και μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης τραυματίστηκαν στην κοιλιακή χώρα δυο εξωτερικοί φρουροί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Οι δύο τραυματίες φρουροί νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Ωστόσο, δύο από τους έντεκα αλλοδαπούς κρατουμένους που κατάφεραν να αποδράσουν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε βουνό της περιοχής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι 4 από τους δραπέτες έχουν βρει καταφύγιο στο βουνό και είναι θέμα χρόνου η σύλληψη τους

Όπως γράφει το trikalaola, η σύλληψη έγινε σε εξωκλήσι στο χωριό Λογγάκι και σε ακτίνα 3 χλμ περίπου από τις φυλακές.
Εξονυχιστικές είναι οι έρευνες ομάδας των ΕΚΑΜ και στο εσωτερικό των φυλακών Τρικάλων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στα κελιά υπάρχει οπλισμός, ενώ και από αέρος με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων η αστυνομία αναζητά τους υπόλοιπους.



Η περιοχή γύρω από τις φυλακές έχει αποκλειστεί, ενώ ελέγχεται κάθε κίνηση.

Στα Τρίκαλα, έσπευσε και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης, ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης και ο γενικός γραμματέας Μαρ. Σκανδάμης.

«Πετάχτηκε» και η Χρυσή Αυγή

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι με αφορμή την αιματηρή απόδραση των κρατούμενων, η Χρυσή Αυγή βρήκε αφορμή προκειμένου να μιλήσει για τους... κακούς αλλοδαπούς εγκληματίες που «έχουν εισάγει στη χώρα χιλιάδες καλάσνικοφ και αποτελούν δημόσιο κίνδυνο».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το ακροδεξιό κόμμα τονίζει: «Η Χρυσή Αυγή φώναζε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή ότι Αλβανοί εγκληματίες έχουν εισάγει στη χώρα χιλιάδες καλάσνικοφ και αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Το αποτυχημένο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ απάντησε πως αγνοεί λεπτομέρειες για το ζήτημα. Χθες δύο συμπατριώτες μας κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους από αυτά τα σκουπίδια που έχουμε αφήσει ασύδοτα να σκοτώνουν μέσα στη χώρα μας. Η λύση είναι μία: Σκληρή καταστολή όλων των εγκληματιών που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ζούγκλα».

Ξέχασε, ωστόσο, η Χρυσή Αυγή να εκδώσει ανακοίνωση κατά των ιθαγενών εγκληματιών που έχουν αποπειραθεί να αποδράσουν κατά το παρελθόν. Διάκριση και στα κακοποιά στοιχεία από το ακροδεξιό κόμμα με τις... περίεργες ευαισθησίες


πηγή:iapospi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου