Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Δ. Γεωργακόπουλος: Mου πρόσφεραν τη λίστα Λαγκάρντ για 1 εκατ. ευρώ

Δ. Γεωργακόπουλος: Mου πρόσφεραν τη λίστα Λαγκάρντ για 1 εκατ. ευρώ


Ο εν λόγω  μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι στις αρχές του 2010 τον προσέγγισαν, προκειμένου να του πωλήσουν τη λίστα Λαγκάρντ έναντι ενός εκατ. ευρώ γεγονός γεγονός για το οποίο είχε ενημερώσει τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου,ο οποίος και  το αγνόησε.
Ο κ. Γεωργακόπουλος απέφυγε να αναφέρει  το όνομα του προσώπου που επιχείρησε να του πουλήσει τη λίστα, λέγοντας ότι δεν το θυμάται και πως τις επαφές τις έκανε ο συνεργάτης του, κ. Λεωνίδας Γιαννικόπουλος.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά ο πρώην γενικός  γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών είχε  ενημερώσει  για την «προσφορά» τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όμως δεν του έδωσε καμία απάντηση.

Λαμβάνοντας υπόψη  τα δεδομένα αυτά, τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν την επόμενη εβδομάδα να καλέσουν τον κ. Γιαννικόπουλο, προκειμένου να μάθουν ποιο είναι το πρόσωπο  που είχε στην κατοχή του τραπεζικές πληροφορίες και εάν αυτές αφορούν τη λίστα Λαγκάρντ.

Πέραν αυτών, το ΣΔΟΕ διαβίβασε στην επιτροπή όλα τα έγγραφα που απέστειλαν στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και στα τραπεζικά καταστήματα προκειμένου να υποδείξουν τον τρόπο συλλογής των στοιχείων που χρειάζονται.

Μεταξύ άλλων, ζητούν να σταλούν για όλα τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ: ύπαρξη καταθετικών λογαριασμών, κινήσεις, επενδυτικά χαρτοφυλάκια, ενεργές θυρίδες, δάνεια, παραστατικά επιταγών, αγορές χρυσού κ.ά.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/290534/d-georgakopoylos-moy-prosferan-ti-lista-lagkarnt-gia-1-ekat-eyro#ixzz2O6mh7MbF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου