Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Γιούνκερ: Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που επιλέξαμε για την Ελλάδα Ζητά άμεση απόφαση για την Κύπρο από το Εurogroup


Γιούνκερ: Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που επιλέξαμε για την Ελλάδα
Ζητά άμεση απόφαση για την Κύπρο από το Εurogroup
Γιούνκερ: Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που επιλέξαμε για την Ελλάδα
Στην επισήμανση πως μόνο πρόοδος δεν αρκεί, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση στην αποψινή συνεδρίαση του Εurogroup για την Κύπρο, προχώρησε σήμερα Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσει αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς να υπάρξει λύση στο κυπριακό πρόβλημα», τόνισε.
 
Ερωτηθείς για ενδεχόμενο «κούρεμα» του χρέους που θα προκαλούσε ζημιές στους ιδιώτες επενδυτές, απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κατευθυνθούμε σε παρόμοια λύση με τυφλό τρόπο, θα πρέπει να αναζητήσουμε μια λύση που δεν συνιστά καθαρή και απλή διαγραφή χρέους».
Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου προσέθεσε στο σημείο αυτό ότι η Ευρωζώνη, η οποία είχε ήδη υποδείξει ότι αυτή η λύση η οποία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν μοναδική, θα πρέπει να είναι προσεκτική αναφορικά με την αξιοπιστία. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι «δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα».
πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=503249

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου