Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Απολύονται 2.000 υπάλληλοι

Απολύονται 2.000 υπάλληλοι

Απολύονται 2.000 υπάλληλοι 

Στη λίστα των υπηρεσιών του Δημοσίου που καταργούνται περιλαμβάνονται 73 φορείς, στους  
στους οποίους υπηρετούν 1.800 - 2.000 υπάλληλοι. Η εν λόγω λίστα αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές Σάββατο. 


Στη σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έγινε χθες, υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, διαμορφώθηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το θέμα της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι το Ιούνιο, καθώς και άλλων 12.500 μέχρι τον Δεκέμβριο.
Παράλληλα, δόθηκε το πράσινο φως για τη μείωση δομών -και όχι προσωπικού- κατά 40% έως 50% στα τελευταία πέντε υπουργεία (Παιδείας, Άμυνας, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομίας). Όπως είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για το νέο Δημόσιο.

Ο κ. Μανιτάκης θα αποστείλει επιστολή στην τρόικα όπου θα περιγράφει τις τελικές αποφάσεις για την ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού, όπου συμφωνήθηκαν στο κυβερνητικό συμβούλιο.
Οι κυβερνητικές αποφάσεις θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μ. Βολουδάκης έχει διαμορφώσει μία λίστα με 73 φορείς υπό κατάργηση που απασχολούν 3.000 εργαζόμενους την οποία έχει μεταβιβάσει στον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη.

Η επεξεργασία των φορέων γίνεται από τον κ. Σταμάτη σε συνεργασία με αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η τελική λίστα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Στις υποχρεωτικές απομακρύνσεις προσωπικού από το Δημόσιο θα περιληφθούν και οι επίορκοι.

Πηγή: kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου