Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η «Επαναστατική Ανατροπή» έχει κοινά με την «6η Δεκέμβρη»

Η ταυτότητα της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στην κατοικία του εφοπλιστή Ιωάννη Τσάκου
Η «Επαναστατική Ανατροπή» έχει κοινά με την «6η Δεκέμβρη»

Η νεοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ανατροπή» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε προ τριών εβδομάδων στην κατοικία του εφοπλιστή Ιωάννη Τσάκου στην Ακρόπολη.

Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η «Επαναστατική Ανατροπή» έχει άμεση σχέση με την οργάνωση «6η Δεκέμβρη» που εμφανίσθηκε το 2008.


Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σημειώνουν ότι τους τελευταίους μήνες όλες οι ομάδες της νέας γενιάς αντάρτικου πόλης, εμφανίζονται με νέα ονόματα, προκειμένου να δημιουργούν σύγχυση στις αρχές αλλά και να δίνουν την εικόνα ενός «νέου ενόπλου μετώπου».

Η «6η Δεκέμβρη» χρησιμοποιούσε ως ονομασία της την ημερομηνία δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, έχει χτυπήσει με βόμβα τη Γενική Γραμματεία Τύπου στις 15 Ιανουαρίου 2010, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου 2008 είχε ταχυδρομήσει σφαίρες σε έναν δικηγόρο και έναν δημοσιογράφο.

Ανέλαβε με 12σέλιδη προκήρυξή της, που απέστειλε - με usb που είχε αφήσει στα Εξάρχεια - στη εφημερίδα «Το Ποντίκι» την ευθύνη για τη βόμβα που τοποθετήθηκε, αλλά δεν εξερράγη, στην Εφορία του Νέου Κόσμου στις 23 Μαρτίου 2011.

Η «Επαναστατική Ανατροπή», που ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου 2013 στην οικία του εφοπλιστή, στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, στην Ακρόπολη, είχε αφήσει usb με το κείμενο της προκήρυξης στην οδό Αναξαγόρα, στην Καισαριανή και τηλεφώνησε σήμερα το πρωί σε απογευματινή εφημερίδα, προκειμένου να παραληφθεί και να δημοσιοποιηθεί.

Όμως σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ το στικάκι παρέλαβαν τελικώς αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από υπαλλήλους της εφημερίδας. Έτσι το κείμενο της προκήρυξης παραμένει στα χέρια των αστυνομικών και παραμένει άγνωστο αν, πως και πότε θα δημοσιοποιηθεί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ συσχετίζουν την «Επαναστατική Ανατροπή» με την «6η Δεκέμβρη» από τον τρόπο δράσης των βομβιστών, από τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού αλλά κaι από τον κοινό τρόπο αποστολής της προκήρυξης σε ηλεκτρονική μορφή.

Σε παλιότερες προκηρύξεις της, η οργάνωση αυτή ανέφερε ότι «δεν φαντασιωνόμαστε γιάφκες γεμάτες με όπλα, αλλά εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση επαναστατημένων συνειδήσεων, που θα μετουσιώσουν τα λόγια σε πράξεις. Δεν αναζητούμε χέρια για την επίτευξη των κρυφών σχεδιασμών μας, αλλά συντρόφους ακέραιους, "καθαρούς", αμόλυντους από τον "επαναστατικό" πολιτικαντισμό και τον ευκαιριακό ιδεολογικό χαμαιλεοντισμό».

Μάλιστα το 2011 η οργάνωση δήλωνε ότι δεν έχει καμία σχέση με την έκρηξη βόμβας που κόστισε στις 28 Μαρτίου 2010 τη ζωή σε έναν 15 χρόνο Αφγανό και για την οποία δεν έχει υπάρξει ακόμα ανάληψη ευθύνης. Απαντώντας, ωστόσο, στο ίδιο κείμενο στην πρόσκληση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή προς τα μέλη των ενόπλων οργανώσεων να παραδόσουν τα όπλα τους, αναφέρουν ότι «οι σφαίρες μας είναι προστάτες των ονείρων μας».

Σημειώνεται ότι αντίγραφο προκήρυξης της 6ης Δεκέμβρη είχε βρεθεί σε κατοικία αντεξουσιαστή στην Αθήνα, ύστερα από την ληστεία που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2010 στην Εθνική Τράπεζα στα Ψαχνά Ευβοίας με λεία 10.000 ευρώ. Για την υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί αρχικώς τέσσερις αντεξουσιαστές, οι οποίοι όμως απηλλάγησαν κατά την δικαστική διαδικασία που ακολούθησε.

πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου