Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΕΚΔΟΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ!!!

tsaytaris-agrotes

Τον έλεγχο του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη για ενδεχόμενο χρηματισμό ζητάει με δελτίο τύπου το οποίο έχει κοινοποιήσει και στο γραφείο του Μεσσήνιου ο εκδότης της εφημερίδας..."αγροτική" Παναγιώτης Μπάος...Ο εκδότης αναζητά το ρόλο του υπουργού στην ανάθεση της δωρεάν διανομής φρούτων σε σχολεία σε συγκεκριμένη εταιρεία...


Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

"ΘΕΜΑ: "Έλεγχος για ενδεχόμενο χρηματισμό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη από την εταιρεία ΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕΤ, ανάδοχο του προγράμματος διανομής φρούτων στα σχολεία".

Χθες, Τρίτη 9 Απριλίου 2013 κατέθεσα ΑΝΑΦΟΡΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά (αρ. πρωτ. 2966/9-4-2013) με την οποία ζητώ τη διεξαγωγή ελέγχου σχετικά με το ενδεχόμενο χρηματισμού του Αθανάσιου Τσαυτάρη (Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων) από την εταιρεία ΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕΤ, με έδρα στη ΣΙΝΔΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ, ανάδοχο του προγράμματος διανομής φρούτων στα σχολεία.

Το πρόγραμμα (Ε.Ε.) ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ (για την ακρίβεια 2.850.867 ευρώ πλέον ΦΠΑ) αφορά τη διανομή 31 τεμαχίων φρούτων (8 πορτοκάλια, 8 μήλα, 8 αχλάδια, 7 φρουτοσαλάτες) σε 364.665 μαθητές σε 3522 δημοτικά σχολεία στις 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Επισημαίνεται, ότι από την έναρξη του προγράμματος στις 14 Μαρτίου μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί απανωτά κρούσματα διανομής σάπιων φρούτων σε μαθητές δημοτικών σχολείων στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Εύβοια (δημοτικό σχολείο Αγ. Νικολάου-Μπούρτζι, στο Αφράτι, στη Χαλκίδα 8ο,11ο,16ο δημοτικά σχολεία), στο Αγρίνιο, στην Κόρινθο, στην Πάτρα, στην Μυτιλήνη.

Παρόλα αυτά ο Αθανάσιος Τσαυτάρης όλες αυτές τις μέρες ενεργεί ως ...συνήγορος υπεράσπισης της αναδόχου εταιρείας παρά ως Υπουργός.

Συγκεκριμένα, στις 5 Απριλίου στην εκπομπή "ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ" της ΝΕΤ με τους δημοσιογράφους Φάνη Παπαθανασίου και Μαρία Αλεξάκη, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης για μια ακόμη φορά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχειρώντας να παρουσιάσει το Μαύρο...Άσπρο. Είπε, μεταξύ άλλων, ότι στο 99,9% των περιπτώσεων το πρόγραμμα διεξάγεται ομαλά, τα φρούτα είναι καλής ποιότητας και ότι αν στο 1 εκατ. κασετίνες που θα μοιραστούν βρεθούν και 50,100 ή 300 (ή 500 όπως έχει αναρτηθεί στο site του ΥΠΑΑΤ στις 5/4/2013) αυτό είναι αναμενόμενο. Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε σε...7 κασετίνες που στριμώχτηκαν σε μια γωνιά.... Για την περίπτωση των σάπιων φρούτων σε δημοτικό σχολείο της Μυτιλήνης ο Τσαυτάρης έκανε λόγο για ...τρυκυμία που έπεσε το καράβι και άργησε να πάει στο νησί. (πράγματα και λόγια δηλαδή που στερούνται σοβαρότητας και λογικής).

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης μιλώντας στη ΝΕΤ για μια ακόμη φορά αυτοδιαψεύστηκε αφού παραδέχτηκε ότι μπορεί να έχουν μπει 1-2 τόνοι αχλάδια ισπανικής προέλευσης (ενώ στις 14 Μαρτίου, έξω από το 2ο σχολείο Ορχομενού είχε πει ότι τα αχλάδια είναι 100% ελληνικά).

Η συνέντευξη του Αθανάσιου Τσαυτάρη στην εκπομπή "ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ", στις 5 Απριλίου 2013, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΝΕΤ και στο minagric.gr (site του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων).

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης αντί να επιβάλλει τις κατά νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις στην ανάδοχο εταιρεία για τις κατ' εξακολούθηση παραβάσεις, όπως έχει καθήκον να πράξει ως Υπουργός, όλες αυτές τις μέρες προσπαθεί να βρει δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα χάλια. Γιατί άραγε;

Όμως τα γεγονότα και τα στοιχεία με τα απανωτά κρούσματα σάπιων φρούτων στα δημοτικά σχολεία - τα οποία έχουν καταγραφεί - τον διαψεύδουν.

Όπως επίσης, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης γνώριζε ότι η εταιρεία ΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕΤ, τον Ιούνιο το 2011 εκτελώντας αντίστοιχο πρόγραμμα σε Αττική & Θεσσαλονίκη είχε μοιράσει στους μαθητές σταφίδες όπου ανιχνεύθηκε η επικίνδυνη τοξική ουσία Pirimiphos Methyl, που χρησιμοποιείται για την απολύμανση αποθηκών σιτηρών. Και αυτό το γεγονός ο Αθανάσιος Τσαυτάρης το παράβλεψε. Γιατί άραγε;

Στην ΑΝΑΦΟΡΑ μου προς τον Πρωθυπουργό ζητώ επίσης να ελεχθεί ο Νίκος Μηλαπίδης, Διευθυντής του γραφείου του Τσαυτάρη στο Υπουργείο (ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τυγχάνει να είναι και ανηψιός του) καθώς επίσης και οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών της αναδόχου εταιρείας ΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕΤ και των μετόχων αυτής, από τις 22 Ιουνίου 2012 (ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του Τσαυτάρη στο ΥΠΑΑΤ) μέχρι σήμερα.

Ζητώ επίσης την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων από τις 22 Ιουνίου 2012 έως σήμερα.

Το θέμα είναι ΜΕΙΖΟΝ γιατί αφορά τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στη λειτουργία του Κράτους.

Ήδη, για τη διανομή των σάπιων φρούτων σε δημοτικά σχολεία της Εύβοιας έχει σχηματιστεί ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Παναγιώτης Μπάος

Εκδότης εφημερίδας

"Αγροτική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου