Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Επιμένει η ΔΗΜΑΡ στην κατάργηση του «χαρατσιού»


Το θέμα απασχόλησε, την καθιερωμένη κάθε Τρίτη, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, όπου επιβεβαιώθηκε η ανωτέρω θέση.

Mε αυτήν τη γραμμή θα προσέλθει ο Φώτης Κουβέλης στην αυριανή (Τετάρτη) συνάντηση των πολιτικών αρχηγών



Εμμένει η ΔΗΜΑΡ και δεν αποδέχεται να ισχύσει και για φέτος το ΕΕΤΗΔΕ, λεγόμενο και «χαράτσι» στα ακίνητα, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, ενώ δεν αφίσταται από τη θέση της να θεσπισθεί Ενιαίος Φόρος στα Ακίνητα, που θα το αντικαταστήσει.

Το θέμα απασχόλησε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την καθιερωμένη κάθε Τρίτη, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, όπου επιβεβαιώθηκε η ανωτέρω θέση.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις που είχαν τη Δευτέρα το βράδυ οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων με το οικονομικό επιτελείο και κατέληξαν ότι δεν συντρέχει κανείς λόγος να διαφοροποιήσει το κόμμα τη θέση του και με αυτήν τη γραμμή θα προσέλθει ο Φώτης Κουβέλης στην αυριανή (Τετάρτη) συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής συζητήθηκε ακόμη το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών στο Δημόσιο. 

Επιβεβαιώθηκε δε, ότι η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τις ενέργειες του κ. Μανιτάκη για την εφαρμογή του σχεδίου του. 
Τέλος συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την επάνοδο της τρόικας, καθώς και τα νέα δεδομένα από την κρίση στην Κύπρο.

Στο μεταξύ, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, τόνισε ότι «θα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η τελική πρόταση, όχι μόνον η κυβερνητική. Τι δεδομένα, τι βάσεις μας δίνει η τρόικα, για να ξέρουμε ποια είναι τα όριά μας αυτήν τη στιγμή. Πάντως, έτσι όπως έχει η κατάσταση, το αρχικό χαράτσι δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε. Και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους»

 skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου