Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Κόμμα Στρατιωτικών …. ή “Δούριος Ίππος” ;;



ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Εδώ και λίγες μέρες, κυκλοφορεί η «είδηση» ότι ένα ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ από «στρατιωτικούς» (κυρίως), πρόκειται να εμφανιστεί … σύντομα !!
Δεν ξέρω αν έχει βάση ή όχι, δεν ξέρω ποιοι πρωτοστατούν και δεν ξέρω τι πιθανότητες και προοπτική μπορεί να έχει.


Αυτό που ξέρω μετά βεβαιότητας είναι ότι – ανεξαρτήτως πολιτικών αντιλήψεων :
1. η κοινωνία ΘΕΛΕΙ κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, από τους ισχύοντες πολιτικούς σχηματισμούς, τους όποιους ποικιλοτρόπως έχει απαξιώσει, δεν εμπιστεύεται και στους οποίους καταλογίζει τη σημερινή κατάσταση.
2. η κοινωνία, πάντοτε και ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές, αναγνωρίζει, εμπιστεύεταικαι με τον τρόπο της, πάντα επικαλείται τους στρατιωτικούς να προασπίσουν την Πατρίδα(αν και πολλές φορές, αυτοί δεν στάθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων ή ολίσθησαν σε άλλες ανάρμοστες καταστάσεις). Παρόλα αυτά, η εμπιστοσύνη του λαού στους στρατιωτικούς, παραμένει στο ίδιο υψηλό επίπεδο με αυτό της Εκκλησίας.
3. η κοινωνία νοιώθει εγκλωβισμένη στα νέα ιστορικά διλήμματα, ενός ιδιότυπου «α-πολιτικού» νεο-δικομματισμού [Ευρωπαϊκής – Αντιευρωπαϊκής προοπτικής] και επιθυμεί μια νέα, άφθαρτη Ηγεσία, χωρίς κρυφά συμβόλαια και αφανείς δεσμεύσεις, που θα την οδηγήσει …. στη νέα εποχή.
4. η κοινωνία αντιλαμβάνεται (περισσότερο απ’ ότι οι σύγχρονοι Γκεμπελίσκοι νομίζουν) ότι, η γενικευμένη πολιτική διαφθορά και η τέλεια διάλυση του Κράτους, έχουν ως αποτέλεσμα να αναφύεται με ακάθεκτη ορμή, ένα σύγχρονο κλίμα «Εθνολαϊκισμού», με ακραίους ετερόχρωμους εκφραστές, που γοητεύουν τις αισθήσεις, αλλά απογοητεύουν το μυαλό της.
5. η κοινωνία καθημερινά νοιώθει «ζωντανά» πάνω της, την Κρατική μνημονιακή καταπίεση, την κατάλυση κάθε έννοιας Κράτους δικαίου και κοινωνικής πρόνοιας, τη διοικητική αυθαιρεσία, την προχειρότητα, την ανικανότητα, την αδυναμία Εθνικής συνεννόησης, την έλλειψή οράματος και ελπίδας, και έτσι αναπτύσσει μοιρολατρικές ή καιαυτοκαταστροφικές τάσεις, που απαξιώνουν κάθε κοινωνιολογικό (και δημοσκοπικό) μοντέλο έρευνας – ανάλυσης της συμπεριφοράς της (πχ δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλουν Πρωθυπουργό τον ΣΑΜΑΡΑ).
6. η κοινωνία βιώνει καθημερινά, την έντεχνη πυροδότηση των «κοινωνικών αυτοματισμών» σε κάθε αντίδραση – διεκδίκηση της, την απροκάλυπτη κατασυκοφάντηση κάθε κοινωνικού – επιχειρηματικού φορέα, που διεκδικεί ή διαμαρτύρεται, την προπαγάνδα ακόμα και στα αυτονόητα, αλλά κυρίως, την ακραία (και άκρως επικίνδυνη) δραστηριοποίηση των πολιτικο-κοινωνικών μηχανισμών, που μέσω τις «διχόνοιας» και της ανέξοδης συκοφαντίας, υποσκάπτουν κάθε προσπάθεια συσπείρωσης κοινωνικών αντιστάσεων.

Αυτό είναι το «κλίμα» που εγώ διαπιστώνω και για το λόγο αυτό, προσδοκώ και παρακολουθώ με εγκράτεια και ενδιαφέρον, κάθε ΝΕΑ προσπάθεια, που μπορεί να δώσει μια ανιδιοτελή και συγκροτημένη Εθνική διέξοδο.

Δεν χρειάζεται να βιαστούμε να πούμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στους νέους πολιτικούς φορείς, που θα τολμήσουν να αναδεύσουν το σημερινό πολιτικό «βούρκο». Και στο παρελθόν βιώσαμε πολιτικούς Μεγαλέξανδρους, που αποδείχθηκαν γραφικοί Δον Κιχώτες ή ακόμα χειρότερα, «Δούρειοι Ίπποι» άλλων συμφερόντων !!


Έτσι λοιπόν και για το φημολογούμενο «Νέο Κόμμα των Στρατιωτικών», μια πρώτη ένδειξητης σοβαρότητας του θα έχουμε, ΜΟΝΟ όταν διαβάσουμε τη σχετική διακύρηξη των θέσεων του και δούμε ποιοι το συγκροτούν και ηγούνται.

Αν αυτό / αυτοί είναι άσπιλο και αμόλυντο και κατά συνέπεια, αν θα αποτελεί μιαενδεχόμενη «Εθνική» επιλογή, θα έχουμε μια πρώτη ένδειξη, από τη μανία και το πάθος του πολιτικού κατεστημένου (και τα γνωστά διαχρονικά λαγωνικά και παπαγαλάκια του), να το διαβάλουν …. πριν το δουν και το ακούσουν !!

πηγή: olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου