Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Παπαδόπουλος:Λύση εκτός τρόικας με σχέδιο Β'

Παπαδόπουλος:Λύση εκτός τρόικας με σχέδιο Β'

Παπαδόπουλος:Λύση εκτός τρόικας με σχέδιο Β΄

 «Η απόφαση του Eurogroup βυθίζει σε μεγαλύτερη ύφεση την κυπριακή οικονομία και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για λύση εκτός τρόικας με σχέδιο Β», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος.


Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το προσχέδιο του μνημονίου, που διαβιβάστηκε στους βουλευτές, μπορεί να μην είναι το τελικό, όμως «εκ πρώτης όψεως το κείμενο μνημονίου που έχει συμφωνηθεί, είναι αυτό που είχε συμφωνηθεί επί διακυβέρνησης Χριστόφια».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν κι αλλαγές στο κείμενο, στις οποίες οδήγησαν οι τελευταίες εξελίξεις, εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι στο νέο κείμενο υπάρχουν και θετικές βελτιώσεις, όπως είναι η επέκταση του χρόνου του προγράμματος εξυγίανσης μέχρι το 2017, υπάρχει διασφάλιση κάποιων θέσεων εργασίας που αφορούν τους ωρομίσθιους και τους συμβασιούχους και η διασαφήνιση ζητημάτων που αφορούν τη διαχείριση και την αξιοποίηση του φυσικού αερίου.

Στις αρνητικές αλλαγές ο κ. Παπαδόπουλος παρέθεσε την αύξηση των στόχων, σε ότι αφορά στα ελλείμματα του 2013, 2014 και 2015.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να παραδεχθούμε πως τα δεδομένα της πραγματικής οικονομίας, μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup, «έχουν αλλάξει προς το χειρότερο και αυτές οι αλλαγές έχουν αφομοιωθεί στο νέο κείμενο».

πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου