Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ανοικτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αφήνει ο Αντώνης Σαμαράς


ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

anoikto-to-endexomeno-anasximatismou-afinei-o-antonis-samaras
Ανοικτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού το επόμενο χρονικό διάστημα αφήνει με συνέντευξή του στην «Ημερησία» που κυκλοφορεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, ταυτόχρονα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.

«Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού με τη φράση «όλοι μας θέλουμε να γίνει καλύτερη δουλειά. Κι όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει». 

Δηλώνει ότι είναι εξασφαλισμένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος Απριλίου και πως «από το Μάιο θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα». Ο κ. Σαμαράς, στη συνέντευξή του, λέει «όχι» στον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος αλλά συγχρόνως διευκρινίζει ότι θέλει την εξυγίανση χωρίς ολιγοπωλιακά φαινόμενα. 

Ο κ. Σαμαράς εγγυάται ότι δεν πρόκειται να φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ σε όλες τις καταθέσεις και σε εκείνες που το ποσό ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. 

Επίσης, «σηκώνει το γάντι» στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως δεν έχει αντίρρηση να διαμορφώσει κοινή στρατηγική «μόνο που δεν μπορείς να έχεις κοινή στρατηγική με εκείνον που υπονομεύει κάθε σου βήμα...».

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στις σχέσεις του με τους εταίρους στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, δίνει το στίγμα για τις αποκρατικοποιήσεις εξηγώντας τι θα γίνει στην περίπτωση της ΔΕΠΑ, μιλά για τις σχέσεις με τους δανειστές και τα προβλήματα που χωρίζουν τον ευρωπαϊκό Βορρά από το Νότο, ενώ παραδέχεται ότι η Ελλάδα έλαβε μαθήματα από το πρόβλημα της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου