Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Σκηνικό κρίσης εν όψει της τρόικας - Έκτακτο πολιτικό συμβούλιο στο ΠαΣοΚ πριν τη σύσκεψη των τριών

Αφορμή για το ξέσπασμα της υποβόσκουσας έντασης το ειδικό τέλος για τα ακίνητα

Σκηνικό κρίσης εν όψει της τρόικας - Έκτακτο πολιτικό συμβούλιο στο ΠαΣοΚ πριν τη σύσκεψη των τριών


Ένα σκηνικό έντασης και αλληλοεκβιασμών ξεδιπλώνεται τις τελευταίες ώρες μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων. 

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος συγκαλεί αυτή την ώρα εκτάκτως το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος προκειμένου να καθορίσει τη γραμμή που θα υποστηρίξει στη σύσκεψη των αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου και να λάβει εξουσιοδότηση για τον χειρισμό της κατάστασης. 


Η αφορμή για το ξέσπασμα της υποβόσκουσας έντασης δόθηκε με το ειδικό τέλος για τα ακίνητα,  έπειτα από τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου ότι ή θα γίνει αποδεκτή η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών ή η χώρα μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και σε εκλογές. 

Η Ιπποκράτους διαμήνυσε από χθες το βράδυ ότι ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται με εκλογικά σενάρια και ότι πάντα έφερνε στο τραπέζι επεξεργασμένες και σοβαρές προτάσεις που έλυναν προβλήματα. 

Στελέχη του ΠαΣοΚ επισημαίνουν ότι οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό επίδειξης πυγμής από τον κ. Αντ. Σαμαρά αλλά προσέθεταν ότι αυτή η νοοτροπία δεν βοηθά στη λειτουργία της τρικομματικης κυβέρνησης. 


Οι εκλογές, θεωρούνται από διάφορους παράγοντες καταστροφικές για τη χώρα, ωστόσο επισημαίνεται ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις που μπορεί να δώσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου