Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η "Νέα ΜΕΡΑ" και η "Μαύρη Μέρα" του Χρήστου Ζώη

Η "Νέα ΜΕΡΑ" και η "Μαύρη Μέρα" του Χρήστου Ζώη


Βροχή πέφτουν τα στοιχήματα στο γαλάζιο στρατόπεδο σχετικά με το νεοϊδρυθέν κόμμα του Χ. Ζώη, με τον ευφάνταστο τίτλο "Νέα ΜΕΡΑ". Θα καταφέρει να παραμείνει μέχρι τις εκλογές ή θα έχει την τύχη του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη;
Σύμφωνα με τα όσα λένε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, το εγχείρημα δεν έχει και πολλές πιθανότητες για μακροημέρευση, ενώ κάποιες κακές γλώσσες ισχυρίζονται πως... είναι κοντά η μέρα που θα κλείσει η "Νέα ΜΕΡΑ". 
Μα κι αυτοί, τι μίζεροι..! Μη δουν άνθρωπο να υλοποιεί τα όνειρά του, αμέσως να τον απαξιώσουν.
Για τους μη μυημένους, πάντως, στα κεντροδεξιά μυστήρια, να πούμε πως ο Χ. Ζώης άρχισε να γίνεται γνωστός επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ως υφυπουργός Εσωτερικών.
Όλα πήγαιναν πρίμα για τον Λαρισαίο πολιτικό, μέχρι την ημέρα που ο Κορκονέας δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. 
Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, περί τις 9 μμ, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, ο νεαρός Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό του ειδικού φρουρού της Ελληνικής Αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Το ίδιο βράδυ λοιπόν κι ενώ η Αθήνα φλέγεται, ο υφυπουργός Εσωτερικών Χ. Ζώης, όπως αποκάλυψε τότε η Ελευθεροτυπία, βρισκόταν μαζί με τον κουμπάρο του υπουργό Παιδείας Ευρυπίδη Στυλιανίδη, πρώτο τραπέζι πίστα στην «Ιερά Οδό» για να ακούσουν τον Πασχάλη Τερζή και την  Έλενα Παπαρίζου.
Μάλιστα όπως ελέχθη εκείνη την εποχή και οι δύο πολιτικοί παρότι ενημερώθηκαν εγκαίρως δεν σκέφτηκαν να τερματίσουν την διασκέδασή τους.
Η πολιτική απρέπεια όμως των δύο κουμπάρων είχε και συνέχεια: σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη της δολοφονίας του Αλέξη, πήγαν στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό!!!
Στυλιανίδης και Ζώης ισχυρίστηκαν ότι γύρω στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα  πληροφορήθηκαν το θλιβερό συμβάν και έσπευσαν να φύγουν από το μπουζουξίδικο. Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, οι κουμπάροι και η παρέα τους διασκέδαζαν έως τις 4.30 τα ξημερώματα. Μαύρη μέρα για την Ελλάδα, μαύρη, κατάμαυρη για τους δύο πολιτικούς.
[199soma12.jpg]
 Λίγους μήνες αργότερα η ΝΔ χάνει τις εκλογές κι ο Ζώης τα υπουργικά μεγαλεία.
Το Νοέμβριο του 2009 στις εσωκομματικές εκλογές επιλέγει να μην στηρίξει ούτε Σαμαρά, ούτε Ντόρα. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς δεν του το κράτησε μανιάτικο και κάποια στιγμή τον διόρισε τομεάρχη εσωτερικών.
Τον Φεβρουάριο του 2012 αποφασίζει όμως, μαζί με άλλους 10 γαλάζιους βουλευτές, να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα.
Την ίδια στιγμή διαγράφεται από τη ΝΔ και λίγο αργότερα τον συναντάμε να συμπορεύεται με τον Πάνο Καμμένο.
Μάλιστα όπως εγράφη και ουδέποτε διαψεύστηκε ο κ. Ζώης ήθελε να είναι αυτός πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, αλλά δεν του το επέτρεψε ο Π. Καμμένος.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Το καλοκαίρι του 2012 εκλέγεται βουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛ, και λίγους μήνες αργότερα ανακαλύπτει πως ο Καμμένος δεν είναι καλός καπετάνιος κι ότι κατά τη γνώμη του οδηγεί το σκάφος στη ξέρα. Αποχωρεί με επεισοδιακό τρόπο από το κόμμα του... facebook.
Τα σενάρια και οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν  για το πότε θα επιστρέψει στο "γαλάζιο μαντρί". Ο Χ. Ζώης όμως έχει άλλα όνειρα και κάνει τη "μεγάλη" κίνηση: μια ωραία ημέρα του Μαρτίου,, του σωτηρίου έτους 2013, ιδρύει το δικό του κόμμα, τη "Νέα Μέρα".
Επιτέλους, έγινε αρχηγός κόμματος.
Επιτέλους έγινε κι αυτός σαν τη Ντόρα Μπακογιάννη, έχοντας δικό του κόμμα.
Επιτέλους, θα έχει κι αυτός υπαρχηγούς, υπασπιστές, επικοινωνιολόγους και στελέχη που θα τον βλέπουν ως πρόεδρο κόμματος κι όχι ως ταπεινό βουλευτή.  
Το ερώτημα βέβαια είναι αν θα έχει και ψηφοφόρους, αλλά αυτό θα το δείξουν οι κάλπες. Αν φυσικά φτάσει μέχρι τις εκλογές...
ΥΓ. Αλήθεια, τόσο εύκολο είναι να δημιουργήσει κανείς ένα κόμμα; Γραφεία, υπάλληλοι και έξοδα, πόθεν τα χρήματα κύριε Ζώη;;; Πάσα απάντηση δεκτή...
kentrinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου