Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ...ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΠΕ

                        mathitis-vouli

«Πρώτη μου φορά σε μπουρδέλο» ήταν τα λόγια που έγραψε σε ένα μια λευκή κόλα χαρτί ο μαθητής της φωτογραφίας κατά την πρώτη επίσκεψή του στη Βουλή, μια εικόνα την οποία ανήρτησε στο Διαδίκτυο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Τα συμπεράσματα στον αναγνώστη.


Η απόφαση του μαθητή να μοιραστεί τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη του σχολείου του στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον έβαλε όμως σε μπελάδες αφού οι καθηγητές του δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα το σχόλιό του και αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν με πενθήμερη αποβολή. Ποιοι, όσοι συντελούν στην περιθωριοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος. Αντί να δουν το πρόβλημα, πήγαν κατευθείσαν στην τιμωρία. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Εκτός πραγματικότητας και με το κεφάλι στην άμμο σαν την στουθοκάμηλο.

Τώρα ο μαθητής, δημοσιοποίησε εκ νέου την επίμαχη φωτογραφία στα social media, ζητώντας από την διαδικτυακή κοινότητα να κρίνουν αν η τιμωρία του ήταν δίκαιη ή όχι...

Τα σχόλια δικά σας. Εμείς πάντως αναμφίβολα λέμε στον μαθητή συγχαρητήρια. Αυτή είναι η αλήθεια. Και την είπε ξεκάθαρα και συμβολικά εκφράζοντας αυτό που νιώθουν όλα τα νέα παιδιά: Ένα μεγάλο μπορντέλο με τσατσάδες και νταβάδες.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου