Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε και να αντισταθούμε


Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους χαρακτηρίζοντας τους "οι τρεις ιεράρχες ελέω Μέρκελ".




Για κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί παρά να είναι ριζοσπαστικά αριστερή, "αξιοποιώντας ευρύτερες δυνάμεις, συσπειρώνοντας τις Ελληνίδες και τους Έλληνες" έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Χαρακτήρισε ταυτόχρονα ως κυβέρνηση εθνικού σκοπού για τη σωτηρία της κοινωνίας ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος ως κυβέρνηση να αντισταθεί στα μνημόνια, κυρίως οικοδομώντας τις κατάλληλες συμμαχίες στον ευρωπαϊκό νότο
.

"Ήρθε πια η στιγμή να αλλάξει το τροπάρι απέναντι στους επικυρίαρχους και για να αλλάξει πρέπει το ταχύτερο δυνατό να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση" τόνισε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε πως "εμείς δεν είμαστε οπαδοί ενός ρεαλισμού που αγνοεί τη θέληση όσο και τη δύναμη των λαών γι' αυτό και μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε στον ελληνικό λαό και τους παπαγάλους της μοιρολατρίας, ότι αν σε κάτι διαφέρουμε είναι ότι δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε, δεν πρόκειται να πούμε «ναι» σε εκβιασμούς και απειλές, δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια".

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.

Έκανε λόγο για τρεις ιεράρχες ελέω Μέρκελ που ψάλλουν το προπαγανδιστικό απολυτίκιο του "ναι" και τόνισε πως είναι τραγικό για τη χώρα αυτοί οι άνθρωπο να διαπραγματεύονται το αύριο της Ελλάδας.

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την τραγωδία της Κύπρου.

Υποστήριξε πως το διαφημισμένο της πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης ήταν μια φούσκα λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στις τράπεζες "που χρηματοδοτούνται χρεώνοντας τον ελληνικό λαό" όπως είπε χαρακτηριστικά, τόνισε πως πρέπει να περάσουν σε δημόσιο έλεγχο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως δεν αποδέχεται το δόγμα «πάση θυσία στο ευρώ», καθώς κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα σημαίνει «πάση θυσία στο μνημόνιο». 

Τόνισε μάλιστα πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσει τον πόλεμο, σώζοντας την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, κι όχι να πάρει την οδό της διαφυγής, έχοντας χάσει τον πόλεμο, δηλαδή την επιστροφή στη δραχμή. 

"Στόχος είναι να σβήσουμε τη φωτιά κι όχι να τρέξουμε στο κλιμακοστάσιο" είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δεν αποτελεί επίκεντρο της πολιτικής του κόμματός του το νόμισμα, καθώς το δίλημμα δεν είναι με ποιο νόμισμα θα υπάρχει λιτότητα, καθώς υπάρχουν και χώρες εκτός ευρώ σε πρόγραμμα λιτότητας, αλλά ότι το κεντρικό ζήτημα είναι πως θα αποκρουστεί η λιτότητα.

Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ τόνισε ότι "κάνουν ότι μπορούν για να την κουκουλώσουν" ενώ κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν έχει σταλεί ακόμα από το ΣΔΟΕ μια τεκμηριωμένη εξήγηση για το τι ακριβώς συμβαίνει με τους καταθέτες.

Τέλος, ερωτηθείς για ενδεχόμενο δημοψήφισμα είπε πως "ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να αξιοποιηθεί σε μια σύγκρουση, διότι η διαπραγμάτευση είναι σύγκρουση. Θεωρούμε πως τα δημοψηφίσματα είναι το μέσο αρκεί να θέτεις το σωστό ερώτημα".

Ο κύριος Τσίπρας ήταν σαφής: «Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο μέσα στο ευρώ, Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή έχουμε δραχμή και την Κυριακή δημοψήφισμα» αναφέρει ο Σίμος Κεδίκογλου σε ανακοίνωσή του.

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενο στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

"Ο κ. Τσίπρας έδωσε μία ακόμη συνέντευξη Τύπου γεμάτη κοινοτοπίες, λεονταρισμούς και αντιφάσεις για να κρύψει την αμηχανία που του προκαλούν τα δύο πρόσφατα στρατηγικά του ατοπήματα: οι εθνικά ανεύθυνες και επικίνδυνες θέσεις του σε σχέση με την Κύπρο και η απελπισμένη σύμπραξή του με τον κ. Καμμένο. Αυτά δεν μπορεί να τα εξηγήσει ούτε καν στα στελέχη του, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να τα εξηγήσει στον ελληνικό λαό που βλέπει και καταλαβαίνει".


Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου