Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Οι «συμπληγάδες» του Δημοσίου


Δεν λέει να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση από τις «συμπληγάδες» του Δημοσίου. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι συνεχείς, αλλά οι λύσεις που προωθούνται δεν αποδεικνύονται ικανές να λύσουν το πρόβλημα, αν και το ζητούμενο δεν είναι πλέον άλλο από την απομάκρυνση ενός συγκεκριμένου αριθμού επίορκων υπαλλήλων μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των πειθαρχικών συμβουλίων. Τίποτα περισσότερο από μια απόδειξη των προθέσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Μέχρι στιγμής τέτοια δέσμευση δεν έχουν καταφέρει να την αποσπάσουν από τον συγκεκριμένο υπουργό, ο οποίος δεν εννοεί να μετακινηθεί από τη θέση πως όλα πρέπει να γίνουν όπως προβλέπονται από τους σχετικούς νόμους και ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξουν απολύσεις πριν αποφανθούν τελεσίδικα τα πειθαρχικά συμβούλια.
Ακόμη και η επισήμανση ότι υπήρξε μια δωδεκάμηνη καθυστέρηση στη σύσταση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων δεν στάθηκε ικανή να κάμψει τις αντιρρήσεις του υπουργού. Ακόμη κι όταν του ζητήθηκε να περιληφθεί στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεων που θα πραγματοποιούνται ανά μήνα ή ανά τρίμηνο, απέφυγε να αναλάβει την όποια δέσμευση, αντιτείνοντας ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί εκ των προτέρων πόσοι τελικά επίορκοι θα απομακρυνθούν, μια και έτσι θα προκαταλαμβάνονται οι αποφάσεις των πειθαρχικών.
Αλλά αυτή η καθυστέρηση δεν μπορεί να παραταθεί για πολύ. Κάποια λύση πρέπει να βρεθεί έτσι ώστε το αδιέξοδο να ξεπεραστεί, οι εγγυήσεις που ζητάει η τρόικα να δοθούν και η διαπραγμάτευση να κλείσει. Αν υπάρξει η απαιτούμενη καλή διάθεση θα βρεθεί η χρυσή τομή, έτσι ώστε και η νομιμότητα να μη διαταραχθεί αλλά και οι ειλημμένες δεσμεύσεις να τηρηθούν.

πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου