Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Κουβέλης: Άμεση παρέμβαση για τους ανέργους

Κουβέλης: Άμεση παρέμβαση για τους ανέργους

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικής Υποθέσεων Λάζλο Άντορ, είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες.


«Συζητήσαμε με τον κ. Άντορ το οξύ πρόβλημα της χώρας. Δηλώσαμε ότι είμαστε αντίθετοι με τις πολιτικές λιτότητας και υποβάθμισης του κοινωνικού κράτους», ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Τονίσαμε την ανάγκη να υπάρξουν έκτακτα μέτρα για την υποστήριξη της Ελλάδας ώστε να υπάρξει ανακούφιση των ανέργων και ενίσχυση όλων εκείνων που ζουν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έθεσε τις προτάσεις του κόμματος για τα έκτακτα μέτρα ανακούφισης των ανέργων καθώς όπως υπογράμμισε «μαζί με τα προγράμματα υποστήριξης των νέων για ένταξη στην αγορά εργασίας, πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση για τους ανέργους που ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Αυτό αφορά πάνω από 400.000 οικογένειες. Επίσης για ανέργους άνω των 55 ετών με παρωχημένες ειδικότητες».

«Θέσαμε με ένταση το ζήτημα της σχολικής σίτισης. Επισημάναμε την ανάγκη για μία μεγάλη θεσμική ρύθμιση για την εφαρμογή του μέτρου του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος - καθολικά, για ολόκληρη τη χώρα - ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων», συμπλήρωσε ο Φώτης Κουβέλης και κατέληξε: «Το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη και την Ελλάδα πρέπει να επαναθεμελιωθεί. Η προσαρμογή της χώρας και η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να γίνει με κοινωνική προστασία».

πηγή:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου