Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ράιχενμπαχ: Απτά τα αποτελέσματα από τις μεταρρυθμίσεις

«Απτά αποτελέσματα» έχουν οι διαρωθρωτικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα, υποστήριξε ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.



Ο κ. Ράιχενμπαχ αναφερόμενος στην «αναμφίβολη» δυναμική των μεταρρυθμίσεων εστίασε στη σημαντική μείωση τους κόστους εργασίας και την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, κυρίως, προς μη – ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας, διευκρινίζοντας ότι περίπου 4,5 δισ. ευρώ ανά έτος θα διατίθονται κατά μέσο όρο από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ (2014-20), πάνω από 2 δισ. ευρώ θα διατεθούν στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις για κεφάλαια κίνησης και δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τα κοινοτικά διαρθρωτικά ταμεία και θα ολοκληρωθεί με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέχρι τέλος Απριλίου.
Ο επικεφαλής της Task Force υπογράμμισε και την ανάγκη για την προώθηση ορισμένων επιπλέον μεταρρυθμίσεων, όπως την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, τη βελτίωση του συστήματος κρατικών προμηθειών και τη βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος

πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου