Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Στουρνάρας: Έχει δουλειά ακόμα

Στουρνάρας: Έχει δουλειά ακόμα

Στουρνάρας: Έχει δουλειά ακόμα

«Έχει δουλειά ακόμα» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας.

«Δεν θα κλείσει τίποτε, εάν δεν κλείσουν όλα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης, διάρκειας περίπου 3,5 ωρών, με τους επικεφαλής της τρόικας, προσθέτοντας ότι «έχει δουλειά ακόμη».


Ερωτηθείς δε, εάν η συζήτηση αφορούσε και τις φημολογούμενες αντιρρήσεις της τρόικας για τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, απάντησε «μιλήσαμε για όλα».

Λίγο νωρίτερα, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι «με την τρόικα ανοίξαμε όλη τη "γκάμα" των θεμάτων, δημοσιονομικά, τράπεζες, διαρθρωτικά και προγραμματίσαμε τις συναντήσεις και τις διαπραγματεύσεις των επομένων ημερών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά ετέθη και ο νέος τρόπος φορολόγησης των ακινήτων για εφέτος, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών ετέθησαν ερωτήματα αναφορικά με τη δημοσιονομική απόδοση του μέτρου.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την εκταμίευση τόσο του «υπολοίπου» της δόσης του περασμένου Δεκεμβρίου (2,8 δισ. ευρώ), για το οποίο βασικό «διαρθρωτικό ορόσημο» είναι η κινητικότητα στο Δημόσιο, όσο και της δόσης του α΄ τριμήνου, ύψους 6 δισ. ευρώ (για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και για την πρόοδο των αποκρατικοποιήσεων, την πορεία των φορολογικών εσόδων, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ταμεία, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κ.λπ.). Τα κυβερνητικά στελέχη ευελπιστούν ότι έως τις 15 Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης σε έκτακτο Eurogroup στο τέλος του μήνα.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου