Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Με... «Σχέδιο Β» κατεβαίνει στις εκλογές ο Αλ. Αλαβάνος(τώρα αν εμεις πούμε πως είναι τσιράκι του συστήματος θα φταίμε;)


Την απόφαση για συγκρότηση πολιτικού φορέα, με προγραμματικό περιεχόμενο και τίτλο «Σχέδιο Β», ανακοίνωσε σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος, εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. 


Η ιδρυτική συνέλευση του νέου πολιτικού φορέα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαΐου στην Αθήνα. Όπως σημείωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, το «Σχέδιο Β» θα δώσει το «παρών» στις επόμενες εκλογές, είτε αυτόνομα είτε στο πλαίσιο κάποιας συνεργασίας.

Ο κ. Αλαβάνος άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι αποτελούν τις δυο εκδοχές του «Σχεδίου Α».

Ειδικότερα, ανέφερε πως «η αντίληψη της κυβέρνησης ότι η ολοκλήρωση του μνημονίου οδηγεί στην ανάπτυξη δεν έχει καμία βάση» ενώ, όπως είπε, «η αντίληψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "θα καταργηθεί το μνημόνιο μέσα στην ευρωζώνη" έχει ολοκληρωτικά καταρρεύσει, δεδομένου του εργαλείου της διακοπής της ρευστότητας σε ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα». 

Ο κ. Αλαβάνος κάλεσε το λαό, απέναντι στις δύο εκδοχές του Σχεδίου Α, να αντιπαραθέσει ένα απελευθερωτικό Σχέδιο Β.

«Η αποχώρηση από το ευρώ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωτηρία και την ανάκαμψη» τόνισε ο Αλ. Αλαβάνος για να συμπληρώσει πως δεν αρκεί από μόνη της, αλλά αποτελεί κρίκο μιας σειράς ενεργειών, όπως η άμεση παύση πληρωμών προς τους ξένους δανειστές, η εθνικοποίηση των τραπεζών, ο οικονομικός σχεδιασμός, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η συγκρότηση ενός κοινωνικού κράτους. 

Μάλιστα, όπως είπε, «επειδή πλευρές των πολιτικών αυτών αναμένεται να έρθουν σε σύγκρουση με το καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο λαός με δημοψήφισμα θα πάρει την απόφαση για την περαιτέρω πορεία του».

Ο κ. Αλαβάνος επισήμανε πως η έκδοση εθνικού νομίσματος είναι απολύτως αναγκαία, εξηγώντας ότι «στην ιστορία των υφεσιακών κρίσεων, καμία χώρα δεν έχει μπορέσει να ανακάμψει με σκληρό νόμισμα, όπως το ευρώ», και σχολίασε πως «η κίνηση εξόδου από το ευρώ είναι κίνηση εισόδου σε μια νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας και της δικαιοσύνης».


protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου