Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ιταλία: Διπλό «όχι» Μπερσάνι σε νέες εκλογές και σε κυβέρνηση με το...ζόρι

«Όχι» στην επιστροφή στις κάλπες αλλά και σε μια κυβέρνηση που θα προκύψει εν ολίγοις με το...ζόρι, λέει ο κεντροαριστερός Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, την ίδια ώρα που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανησυχεί επειδή στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για νέες εκλογές.

Ιταλία: Διπλό «όχι» Μπερσάνι σε νέες εκλογές και σε κυβέρνηση με το...ζόρι

«Η χώρα ζητά ηγεσία γιατί έχει προβλήματα, λείπει όμως η εμπιστοσύνη και υπάρχει η ανάγκη για αλλαγή. Με αυτή την βαθιά πεποίθηση στρωθήκαμε στην δουλειά. Είμαστε η απόλυτη πλειοψηφία στην (κάτω) βουλή και η σχετική πλειοψηφία στην Γερουσία. Αυτή η κατάσταση μας υποχρεώνει να αναλάβουμε ευθύνες. Είμαστε υπέρ της συνταγματικής ευθύνης που δεν υλοποιείται με μια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ του (κεντροαριστερού) Pd, του (κεντροδεξιού) Pdl και της Επιλογής Πολιτών (του Μάριο Μόντι). Θα ήταν μια λάθος απάντηση…» δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Μπερσάνι.

Για την προεδρία της χώρας, θα επιδιώξουμε «ευρεία συναίνεση», λέει ο κεντροαριστερός πολιτικός, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την απαίτηση της κεντροδεξιάς να επιλέξει εκείνη τον διάδοχο του Προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Από την άλλη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το κόμμα του βλέπουν τα χρονικά περιθώρια για την επιστροφή στις κάλπες να στενεύουν...επικίνδυνα και κατηγορούν για «ξεροκεφαλιά» τον Μπερσάνι.
«Όσα επαναλαμβάνει ο Μπερσάνι εδώ και 36 μέρες δεν είναι παρά ισχυρογνωμοσύνη, είναι λόγια εκτός πραγματικότητας που δεν λαμβάνουν υπόψη στους αριθμητικούς συσχετισμούς στην βουλή, που εμποδίζουν κάθε προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης...», υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο.
Χθες, ο Πρόεδρος Ναπολιτάνο δήλωσε ότι οι επιτροπές σοφών - την συνδρομή των οποίων ζήτησε με στόχο την άρση του πολιτικού αδιεξόδου - θα έχουν ολοκληρώσει το έργο της κατάρτισης προγραμματικών προτάσεων, εντός 10 ημερών.

 ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου