Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ανασχηματισμός μέσω Μανιτάκη

Ανασχηματισμός μέσω Μανιτάκη

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Οι καθυστερήσεις και η κάθετα αρνητική στάση του Αντώνη Μανιτάκη να επιταχύνει τις απολύσεις των επίορκων υπαλλήλων, η απουσία υπουργών σε επίκαιρες ερωτήσεις στην βουλή και οι αργοί ρυθμοί που παρατηρούνται τελευταία στην προώθηση του κυβερνητικού έργου, έκαναν τον πρωθυπουργό να πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. 

«Ανασχηματισμός θα γίνει αλλά την ακριβή ημερομηνία θα την αποφασίσει ο πρωθυπουργός» τόνιζε στο Real.gr συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα σκεπτικός για το αν θα έπρεπε να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση. Σε έναν ανασχηματισμό υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν ενδοκυβερνητικές εντάσεις πόσο μάλλον τώρα που στην κυβέρνηση μετέχουν τρία κόμματα. «Όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε τις αλλαγές» είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην συνέντευξή του στην Ημερησία. 

Ωστόσο στο Μαξίμου αρχίζουν να φτάνουν τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα, καθώς οι καθυστερήσεις στην προώθηση του κυβερνητικού έργου ακόμα και στα υπουργεία που δεν έχουν σχέση με τις μνημονιακές υποχρεώσεις είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Οι προειδοποιήσεις του Αντώνη Σαμαρά στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε με τους περισσότερους υπουργούς φαίνεται πως δεν έπιασαν τόπο σε όλους. 

Την ίδια στιγμή η δυσαρέσκεια που υπάρχει για το πρόσωπο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έντονη παρά τις επικοινωνιακές κινήσεις που έγιναν τελευταία όπως οι φωτογραφίες με τις αγκαλιές του Αντώνη Μανιτάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα. 

Εκείνο που περιμένει ο πρωθυπουργός είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, να γίνουν οι αλλαγές στο δημόσιο και να προχωρήσει στον ανασχηματισμό. 

Στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση τότε ιδιαίτερη σημασία θα έχει η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ η οποία στηρίζει με «νύχια» και με «δόντια» τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει εδώ και καιρό να γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση και οι πληροφορίες θέλουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ζητάει περισσότερα υπουργεία στα οποία θα τοποθετηθούν πολιτικά στελέχη.



Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου