Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Γ. Ομήρου: Οι ισχυροί της Ευρώπης μάς προσέφεραν "χολήν και όξος"



Την πικρία και την απογοήτευσή του για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά και την ανάγκη να υπάρξουν θεμελιακές αλλαγές εντός Ε.Ε., εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου. Στη χθεσινή τους συνάντηση ο κ. Ομήρου είπε πως οι ευρωπαϊκές ελίτ, "αντί συμπαράστασης και αλληλεγγύης, μας προσέφεραν 'χολήν και όξος'», και τόνισε ότι παραβιάζεται η θεμελιώδης αρχή της αλληλεγγύης, πλήττοντας την κοινωνική και πολιτική συνοχή. Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας παρατήρησε: "Σήμερα, δυστυχώς, στον χώρο της οικονομικής διακυβέρνησης κυβερνούν οι περίφημες αγορές".


Συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά είχε ο κ. Ομήρου, που έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η οικονομική δύσκολη θέση που βρίσκεται η χώρα «δεν θα πρέπει να δώσει την εντύπωση και κανείς να μη διανοηθεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για επιβουλή εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας και άλλων συμφερόντων της Κύπρου».

Ο κ. Ομήρου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και συζήτησαν για την οικονομία και το εθνικό ζήτημα.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου