Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ο λογαριασμός της Ρούλας «έκαψε» τον Γιάννο

Ο λογαριασμός της Ρούλας «έκαψε» τον Γιάννο

Των Αθανασίας Αγγελoπούλου και Άννας Κανδύλη
Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ξεκινούσε το φλογερό ειδύλλιο του Γιάννου Παπαντωνίου με την ιδιαιτέρα γραμματέα του Σταυρούλα Κουράκου, ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτός ο έρωτας θα τον έφερνε κάποτε αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη. Την περασμένη Τετάρτη και κάτω από άκρα μυστικότητα το ζευγάρι πέρασε το κατώφλι του ανακριτή για τον επίμαχο λογαριασμό της Ρούλας στην ελβετική τράπεζα HSBC που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης, μετά τα στοιχεία που έστειλε στο Εφετείο η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει το ζεύγος Παπαντωνίου είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, καθώς το αδίκημα τελέστηκε το 2008, ενώ ο νόμος που μετέτρεψε σε κακούργημα την παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων ψηφίστηκε το 2010. 
Ο Γ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του κατηγορούνται για παράβαση του νόμου «περί πόθεν έσχες», καθώς εμφανίζονται να μην έχουν συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2008 τραπεζικές καταθέσεις της Στ. Κουράκου στην ελβετική τράπεζα ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων. 
Μετά τις απολογίες τους με υπομνήματα στον ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι, με εγγύηση 50.000 ευρώ ο πρώην υπουργός και 20.000 ευρώ η σύζυγός του. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, ο Γ. Παπαντωνίου κατέθεσε στον ανακριτή σχεδόν ακριβές αντίγραφο του υπομνήματος που είχε στείλει στη Βουλή.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου