Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Νικολόπουλος: «όχι» στα παιχνίδια με τις γερμανικές αποζημιώσεις


«Ναι» στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά «όχι» στον αποπροσανατολισμό και τα επικοινωνιακά παιχνίδια με το θέμα, είπε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την επαναφορά του ζητήματος στο προσκήνιο.


Πρόσθεσε ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είναι μείζονος εθνικής, αλλά και οικονομικής σημασίας, για την πατρίδα και δεν προσφέρονται για εύκολες κουβέντες ή για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, πολύ περισσότερο για αποπροσανατολισμό από τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η μνημονιακή πολιτική στον ελληνικό λαό, αναφερόμενος στις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών και την απάντηση του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου σε σχετική ερώτησή του.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, «το μεγάλο αυτό εθνικό θέμα, αντιμετωπίζεται όλα τα χρόνια με προφανή αλληθωρισμό από τις κυβερνήσεις», καθώς, όπως επισημαίνει, ενώ ακόμα και ξένοι επιστήμονες διαπιστώνουν και συνομολογούν το δικαίωμα της Ελλάδας να διεκδικήσει τεραστίου ύψους αποζημιώσεις από τη Γερμανία, καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να προχωρήσει.

«Πολύ περισσότερο τώρα όμως, που η Γερμανία ως ηγέτιδα οικονομική δύναμη της Ευρώπης απειλεί με απόλυτο σάρωμα την εθνική οικονομία, όπως και τις οικονομίες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να διεκδικήσουμε το μέλλον, ακόμα και επιστρέφοντας στο παρελθόν», υποστηρίζει ο κ. Νικολόπουλος.

Καταλήγει λέγοντας: «Όποια ελληνική κυβέρνηση διεκδικήσει σοβαρά και οργανωμένα τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, θα με βρει σύμμαχό της και πρώτο, κοντά της, σε αυτή την διεκδίκηση. Όποιος όμως, απλά θέλει να χρησιμοποιήσει το ευαίσθητο αυτό ζήτημα για να αποπροσανατολίσει ή να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια θα με βρει απέναντί του».

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου