Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Παπαρήγα: Οι οπορτουνιστές δεν μπορεί να γίνουν επαναστάτες

Φωτογραφία για Παπαρήγα: Οι οπορτουνιστές δεν μπορεί να γίνουν επαναστάτες

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με δυνάμεις της Αριστεράς η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, εξαπολύοντας επίθεση κατά του επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως και κατά του Αλέκου Αλαβάνου, για τους οποίους επεφύλαξε τα χειρότερα «Οι οπορτουνιστές δεν μπορεί να γίνουν επαναστάτες, με τίποτα. Οι επαναστάτες δυστυχώς γίνονται και οπορτουνιστές, το αντίθετο όμως δεν γίνεται», διακήρυξε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στην Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.





Σε μια προσπάθεια να «στεγανοποιήσει» πλήρως το κόμμα της σε σχέση με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς οι οποίες αναζητούν δρόμους «μετωπικής» δράσης, η κυρία Παπαρήγα διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας «με αυτούς που έφυγαν από το κόμμα».

«Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται περισσότερο, τώρα ανακαλύφθηκε ότι το Μέτωπο πρέπει να γίνει με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ. Κοιτάξτε, σύντροφοι, εδώ πρέπει να είμαστε καθαροί 

 . Δεν μπορεί να κάνεις συνεργασία πολιτική. Άλλο μέσα στο κίνημα μπορεί να συμπίπτεις μ' αυτούς, εννοώ στα όργανα τα εκλεγμένα, να ψηφίζεις από κοινού μια απόφαση για ένα θέμα, για τα χαράτσια, για απεργίες - εδώ ψηφίζουμε με τους ΠαΣοΚους και τους Νεοδημοκράτες, έχει ψηφιστεί απεργία, βεβαίως με άλλο περιεχόμενο και συνθήματα εμείς- αλλά δεν μπορείς να κάνεις συνεργασία με το κομμάτι που αποσπάστηκε απ' το Κόμμα, είτε είναι τροτσκιστές, είτε παλιά είχαμε τους κινεζόφιλους, οι οποίοι έκαναν πολιτικό φορέα. Δεν είναι ότι κάποιος σε μια κρίσιμη στιγμή έφυγε, έκαναν πολιτικό φορέα, χτύπησαν το Κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ απαντώντας σε όσους πιστεύουν στην σύγκλιση των δυνάμεων της Αριστεράς είπε: «Μόλις πάμε εμείς με τον Λαφαζάνη, και δεν λένε με τον Λαφαζάνη, να τον τραβήξουμε απ' τον Συνασπισμό και μόλις πάμε εμείς και κάνουμε κι ενιαίο φορέα - έτσι το καταλαβαίνουν - συμμαχικό, ο εργάτης δεν θα φοβάται μη χάσει τη δουλειά του στην απεργία, αμέσως ο λαός θα ξεσηκωθεί και θα ακολουθήσει; Είναι κι αστεία».

Στο στόχαστρο της κυρίας Παπαρήγα βρέθηκε και ο επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» κ. Αλαβάνος για τον οποίο είπε: «Είναι τυχαίο, σύντροφοι, ότι φιλοξενείται τώρα στον αστικό Τύπο ο Αλαβάνος; Είναι τυχαίο ότι στους "Νέους Φακέλους" του Παπαχελά, που είναι μια πολύ χρήσιμη εκπομπή για να ξέρεις τι λένε οι αστοί, έχει τώρα τον Αλαβάνο έναν απ' τους δύο προσκαλεσμένους μαζί με τον Πάγκαλο; Είναι τυχαία η ανάσυρση του Αλαβάνου, που τον είχαν στο ανάθεμα;».

Και συμπλήρωσε: «Είναι καθαρά ο νέος αντιΚΚΕ αριστερός χώρος, τον οποίο προσπαθούν να τον δυναμώσουν και να τον ανασυγκροτήσουν. Όταν σε έχουν κάθε μέρα στον αστικό Τύπο, θετικά, ε, ένα τέτοιο Κόμμα δεν χρειάζεται τώρα πόδια κάτω, εκλογικά μπορεί να αποκτήσει και μία δύναμη και θα πηγαίνουμε στις εκλογές με το "γιατί δεν συνεργάζεστε μ' αυτούς;"». Ενώ κατέστησε σαφές ότι: «Εδώ πρέπει να το έχουμε καθαρό, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μ' αυτούς οι οποίοι έφυγαν απ' το Κόμμα».

Κατά τα λοιπά, ολοκληρώθηκε ο επεισοδιακός προσυνεδριακός διάλογος εν όψει του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, κατά την διάρκεια του οποίου πήραν μορφή χιονοστιβάδας τα επικριτικά άρθρα για τις επιλογές και τους χειρισμούς της ηγετικής ομάδας υπό την κυρία Παπαρήγα. 


Σύμφωνα με την Επιτροπή Δημόσιου Διαλόγου παρελήφθησαν 597 κείμενα από τα οποία τα 517 «πληρούσαν τα κριτήρια δημοσίευσης και δημοσιεύτηκαν», ενώ 72 κείμενα «δεν πληρούσαν τα κριτήρια δημοσίευσης και 8 κείμενα δεν προορίζονταν για δημοσίευση», όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως.

Επίσης, 14 κείμενα παρελήφθησαν εκτός των καθορισμένων προθεσμιών. Με αφορμή την διάσταση που πήρε η ιδεολογικο-πολιτική σύγκρουση που ξέσπασε στο ΚΚΕ, ο Περισσός επιτέθηκε στον «αστικό Τύπο» τον οποίο κατηγορεί ότι «αξιοποιώντας ορισμένα από τα κείμενα που γράφτηκαν στον προσυνεδριακό διάλογο, παρουσιάζουν το Κόμμα σε "κατάσταση εμφυλίου πολέμου", μιλάνε για "αμφισβήτηση της ηγεσίας από τα μέλη"».

«Θέλουν να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι η στρατηγική του ΚΚΕ, όπως εκφράζεται και στις Θέσεις για το Συνέδριο, είναι αντικείμενο αρνητικής κριτικής και ασυμφωνίας από τα μέλη του ΚΚΕ, τα οποία χυδαία και ανυπόστατα προσπαθούν να αντιπαραθέσουν στην καθοδήγηση του Κόμματος. Παρά το γεγονός ότι για την επίθεση αξιοποιούνται τα γραπτά ορισμένων από τα μέλη και τους άσπονδους φίλους του ΚΚΕ, ακόμα και δημοσιογράφων του Ριζοσπάστη, η εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάσουν δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα», ισχυρίζονται οι επιτελείς του Περισσού.

dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου