Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

«Αν δεν υπήρχε η ΔΗΜΑΡ, θα έπρεπε να την εφεύρουμε»

Φωτογραφία για «Αν δεν υπήρχε η ΔΗΜΑΡ, θα έπρεπε να την εφεύρουμε»



Ως "φτωχός συγγενής" της συγκυβέρνησης, αντιμετωπίζεται από το Μαξίμου η ΔΗΜΑΡ, παρότι είναι φανερό ότι... τα στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου δίνουν «γη και ύδωρ» για να παραμείνουν στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η στάση της ΔΗΜΑΡ, «Όχι σε όλα» και στη συνέχεια «Ναι σε όλα», έχει να κάνει, κυρίως, με τις φιλοδοξίες του Κουβέλη που «φτάνουν» μέχρι την προεδρία της δημοκρατίας.


Όσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν παίρνει- κι ούτε ποτέ θα πάρει- το «πράσινο φως» από το Μαξίμου για την προεδρία, τόσο θα συμπεριφέρεται σαν «γεροντοκόρη» της πολιτικής.

Η «κυβερνώσα αριστερά» με την υποχωρητική συμπεριφορά της και τις συχνές αναδιπλώσεις της, μπορεί να βοηθά τα μάλα το Μαξίμου για να περνά τα νομοσχέδια, εντούτοις υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για τη συνέχεια της κυβερνητικής τους συνεργασίας.

«Δεν είναι εικόνα σοβαρού κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση, ένα νομοσχέδιο να ψηφίζει, δύο να «απειλεί» να μην ψηφίσει και στο τέλος να θέλει να εμφανίζεται κι ως το κόμμα ‘‘αυξημένης ευαισθησίας’’, σημειώνουν με οργή υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, προερχόμενα από τη ΝΔ.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση που σχολιάζοντας αυτές τις γραφικότητες της ΔΗΜΑΡ, λένε πως το κόμμα του Κουβέλη «ακόμη κι αν δεν υπήρχε, έπρεπε να το εφεύρουμε».

Όπως εξηγούν, η ΔΗΜΑΡ αφενός φέρνει μια «αριστερή αύρα» στον κυβερνητικό συνασπισμό και αφετέρου με την βοήθεια της περνούν σχεδόν όλα τα νομοσχέδια, όσο δύσκολα και σκληρά κι αν είναι.

Κι εδώ που τα λέμε μάλλον δεν έχουν άδικο. Με εξαίρεση κάνα δύο διαφοροποιήσεις, η στάση της «κυβερνώσας αριστεράς» θυμίζει συνεπή και υπάκουο μαθητή, ενώ ενίοτε κινείται πιο δεξιά και από την κεντροδεξιά του Αντ. Σαμαρά. Για παράδειγμα όταν πάρθηκε η πρώτη απόφαση στο eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων την Κύπρο, στην Ελλάδα μόνο η ΔΗΜΑΡ έσπευσε να συμφωνήσει, υπό την προϋπόθεση αυτό να γινόταν κλιμακωτά!

Ούτε ο Στουρνάρας δεν τόλμησε να εκφράσει τόσο προωθημένη άποψη.

Για να μην πούμε για το χαράτσι που ο «πάστορας» της Αγ. Κωνσταντίνου «βάφτισε» ενιαίο φόρο, νομίζοντας πως θα πάρει συγχωροχάρτι από την κοινωνία Συμπέρασμα: η ΔΗΜΑΡ είναι χρήσιμη και στο Μαξίμου και στο σύστημα και πάει με όλα: σαν την coca cola, ένα πράγμα.

 newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου