Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Μπέπε Γκρίλο: «Οι Ιταλοί θα πάρουν τα ρόπαλα»



Αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στο Δημοκρατικό Κόμμα και τον Λαό της Ελευθερίας, τότε ο κόσμος, που έχει βαρεθεί, θα πάρει τα ρόπαλα», προειδοποίησε ο Μπέπε Γκρίλο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε στη Ρώμη με τους βουλευτές του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

Με αυτό τον τρόπο, πέρα του ότι θέλησε να επαναλάβει τις θέσεις του απέναντι σε κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έδειξε τα δόντια του σε όσους «άπιστους» υποστηρικτές του εμφανίζονται πιο ευέλικτοι προτείνοντάς του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε όποια κυβέρνηση προκύψει.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του αναρωτιούνται αν με την επίμονη στάση του επικεφαλής τους, δίνεται η αφορμή στα κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας, κάτι που το πεντάστερο κίνημα δεν θέλει. «Όχι», είναι η απάντησή του που δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Ο Γκρίλο κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εστίασε στην εκλογή του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, όπως είπε «θα είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν (Τζόρτζο Ναπολιτάνο)».

Κάλεσε, μάλιστα, τους βουλευτές του να ακολουθούν συγκεκριμένη γραμμή, υπενθυμίζοντας ότι «δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τα κόμματα. Δεν ήταν ικανοί ούτε τον εκλογικό νόμο να αλλάξουν».

Όσο για τους ψηφοφόρους που επιθυμούν ο Γκρίλο να διαφοροποιήσει τη στάση του, ο Γενοβέζος κωμικός υποστηρίζει πως δεν περίμενε μια τέτοια διάσπαση του κινήματος, όμως, όπως είπε «είναι θεμιτό κάποιος να σκέφτεται διαφορετικά».

Κατά την αποχώρηση των στελεχών του Κινήματος Πέντε Αστέρων, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να τους κάνουν λίγες ερωτήσεις. Έτσι, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Βίτο Κρίμι, ερωτηθείς σχετικά με το αν ο Γκρίλο δεν κάνει ποτέ σφάλματα, απάντησε: «δεν είναι ότι δεν κάνει λάθη, αλλά είναι διορατικός», διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο όσους διέκριναν κρίση στη σχέση των δύο ανδρών.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο αντισυστημικός Γκρίλο ασκεί εξαιρετική πίεση στους ανθρώπους του, απειλώντας τους ότι θα τους εγκαταλείψει αν αντιδράσουν στην πολιτική του.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου