Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Επέμεινε στέλεχος του ΣΔΟΕ για τα περί Μαργαρίτας


Ολοκληρώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, η κατάθεση του στελέχους του ΣΔΟΕ Ευάγγελου Καραμάνου.

Επέμεινε στέλεχος του ΣΔΟΕ για τα περί Μαργαρίτας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του που διήρκησε μία ώρα, ο κ. Καραμάνος επιβεβαίωσε όσα είχε αναφέρει και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ότι σε μία σύσκεψη ο πρώην περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας ανέφερε ότι είχε πληροφορίες πως πίσω από τον λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων, είναι η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Λέκκας καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τα όσα φέρεται να είπε σχετικά με την εμπλοκή της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου. Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε εκ νέου στην Προανακριτική Επιτροπή το ίδιο υπόμνημα που είχε υποβάλει μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
«Στο υπόμνημα αυτό, το οποίο έχετε στη διάθεσή σας, περιέχονται με πληρότητα και σαφήνεια όλα όσα είχα να θέσω υπόψη της Επιτροπής σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου στην επιστολή του προς τα μέλη της Προανακριτικής.
Υπενθυμίζεται, ότι στο τετρασέλιδο υπόμνημα του ο Γιώργος Παπανδρέου, δίνει έμφαση «στις προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος και η κυβέρνησή του για την καταπολέμηση της διαφθοράς», ενώ δηλώνει ότι ποτέ δεν ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ. «Δεν ενημερώθηκα ποτέ ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει αναφορές ούτε σε ημερομηνίες ούτε σε ονόματα, με εξαίρεση το όνομα της μητέρας του Μαργαρίτας, προειδοποιώντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
«Υπενθυμίζω ότι υπήρξα πρόσφατα και ο ίδιος προσωπικά θύμα της φημολογίας που αναπτύχθηκε δημόσια, όπως και της άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας που επικράτησε σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, όταν με έκπληξη και οργή αντιμετώπισα τη συνειδητή κατά την άποψή μου προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση την μητέρα μου Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο σε αυτή την υπόθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της λίστας Λαγκάρντ σημειώνοντας: «Μπορεί κανείς σήμερα να είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ; Προφανώς όχι. Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος, μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την πορεία της συγκεκριμένης υπόθεσης, παρά την εκτεταμένη συζήτηση που έχει γίνει για αυτή».
Εν τω μεταξύ, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να επανακληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Επιτροπή και κατά, οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που είχε θέσει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος για τη βίαιη προσαγωγή του Γ. Παπανδρέου στην Προανακριτική.
Την πρόταση καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα ενώ από την ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής έχουν καλέσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλο.


πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου