Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η Αυστραλία μιλάει για έναν 14χρονο Ελληνο-αβορίγινα

Η Αυστραλία μιλάει για έναν 14χρονο Ελληνο-αβορίγινα

Η επιμονή και το πείσμα του 14χρονου Θανάση Τηλιακού έκανε όλη την Αυστραλία να μιλάει γι' αυτόν και τη μεγάλη εφημερίδα «The Australian» να τον «χρίσει» ακόμα και επόμενο πρωθυπουργό.

Το αφιέρωμα της αυστραλιανής εφημερίδας έχει τίτλο «Αν ο επόμενος πρωθυπουργός είναι Αβορίγινας αυτός θα μπορούσε να είναι ο -και ελληνικής καταγωγής- Θανάσης Τηλιακός». Ο 14χρονος ομογενής, μέλος της φυλής των Αβοριγίνων Γκουριτζί, που βρίσκεται περίπου 460 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Κάθριν, στη βόρεια Αυστραλία, μπορεί να περηφανεύεται όχι μόνο για την ιθαγενή του ιδιότητα, αλλά και την ελληνική του καταγωγή από το όμορφο νησί της Καλύμνου.
Ο νεαρός Θανάσης δεν συμβιβάστηκε με τις λιγοστές πιθανότητες εξέλιξης που θα μπορούσε να έχει στο Ντάργουϊν και αναζήτησε καλύτερες προοπτικές μέσω της εκπαίδευσης σ' ένα καλό κολέγιο. Μετά από μια σειρά συνεντεύξεων, κατάφερε να γίνει δεκτός στο Scots College στο Σίδνεï, ένα από τα πιο ξακουστά κολλέγια της Αυστραλίας, λαμβάνοντας υποτροφία ύψους 55.000 δολαρίων!
Ο Θανάσης μεγάλωσε στο Ντάργουϊν με τη γιαγιά του Ελέιν, η οποία και ανέλαβε την κηδεμονία του, όταν ο ίδιος ήταν μόλις 18 μηνών.
Η κυρία Μπιν Σαλίκ, ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin είναι η πρώτη ιθαγενής Αυστραλή που εργάστηκε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Αυστραλίας και η πρώτη που απέκτησε διδακτορικό πάνω στην εκπαίδευση, από το Χάρβαρντ.
«Είναι ένα πανέξυπνο παιδί με ανήσυχο πνεύμα. Με παρακάλεσε να τον βοηθήσω να μπει εσώκλειστος στο κολλέγιο και να πείσω τη γιαγιά του Ελέιν να τον αφήσει», λέει για τον Θανάση.


πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου