Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Στόχος η φθορά του Καμμένου


Σχέδιο αποδυνάμωσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχουν θέσει σε εφαρμογή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στη Νέα Δημοκρατία. Στόχος σταδιακά το κόμμα να χάσει τη δυναμική και την απήχηση που έχει στην κοινωνία και να φτάσει στις επόμενες εκλογές συρρικνωμένο και με πενιχρές πιθανότητες επιτυχίας.
Αν μάλιστα καταφέρουν να μην πιάσει το προβλεπόμενο όριο του 3%, ακόμη καλύτερα για το επιτελείο της Λ. Συγγρού. 

Μέρος του σχεδίου αποτελούν και οι διαρκείς «επιθέσεις» του Άδ. Γεωργιάδη εναντίον του Π. Καμμένου, είτε πρόκειται για σοβαρά ζητήματα, όπως το σκάφος και η offshore εταιρεία, είτε για θέματα προσφιλή στις μεσημεριανές εκπομπές της τηλεόρασης, όπως το χρώμα των μαλλιών του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Με τον τρόπο αυτό ο βουλευτής της ΝΔ επιχειρεί να αποδομήσει το πολιτικό προφίλ του κ. Καμμένου αμφισβητώντας τη σοβαρότητά του, αλλά πολύ περισσότερο την ηθική και την εντιμότητά του. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη ΝΔ έχουν κι άλλα παρόμοια «καυτά» ζητήματα σε βάρος του κ. Καμμένου, τα οποία και θα αναδείξουν τους προσεχείς μήνες. 

Στη Λ. Συγγρού ποντάρουν πολλά και στις έριδες που υπάρχουν σε μόνιμη βάση στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κυρίως λόγω του «αυταρχικού τρόπου» με τον οποίο διοικεί το κόμμα ο κ. Καμμένος. Εκτιμούν ότι προϊόντος του χρόνου η ένταση θα μεγεθυνθεί και θα υπάρξουν αποχωρήσεις στελεχών, δίνοντας έτσι την εικόνα ενός κόμματος που «σπαράσσεται» και τελεί... υπό διάλυση. Αρκετοί βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους διατυπώνουν σοβαρές αιχμές εναντίον του κ. Καμμένου και δείχνουν να βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός κόμματος. Κι ότι παραμένουν μέχρι να βρουν πολιτικό χώρο που θα διασφαλίζει τη πολιτική επιβίωσή τους προκειμένου να μετακινηθούν.

Στη Λ. Συγγρού εκτιμούν ότι στην περίπτωση αυτή σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα στραφεί αναγκαστικά προς τη ΝΔ, καθώς ιδεολογικά κινούνται στον χώρο της ευρύτερης Κεντροδεξιάς. Καθοριστικό ρόλο σ' αυτό αναμένεται να διαδραματίσουν οι πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει ο Αντ. Σαμαράς πριν και μετά (κυρίως) το συνέδριο της ΝΔ για την επανασυσπείρωση των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς. 


Σχόλιο Βολταίρου: Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος

kostasxan.blogspot


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου