Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αυλαία «ρίχνουν» σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις

Αυλαία «ρίχνουν» σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις
Το τελευταίο τους μάθημα δίνουν σήμερα οι περισσότεροι μαθητές μετά από τρεις εβδομάδες εξετάσεων.
Οι μαθητές θα εξεταστούν στις "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας" που είναι μάθημα επιλογής για όλες τις Κατευτθύνσεις.
Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται σήμερα για τους περισσότερους υποψήφιους. Εκείνοι που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες θα συνεχίσουν να εξετάζονται και μέσα στον Ιούνιο.

Οι εισακτέοι δεν φαίνεται να ξεπεράσουν φέτος τους 77.000, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των παλαιοτέρων ετών.
Παράλληλα η ΟΛΜΕ εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι φέτος τα προβλήματα στις εξετάσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι τα προβλήματα αυτά «επιτείνουν ως τα άκρα το άγχος και την αβεβαιότητα μεταξύ των υποψηφίων και των λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και προκαλούν σύγχυση στην ελληνική κοινωνία».
Η Ομοσπονδία σχολιάζει τη φετινή εξεταστική διαδικασία και κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι «δεν διαθέτει την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία και τη στοιχειώδη αίσθηση δικαιοσύνης». Παράλληλα, επανέρχεται στην πάγια θέση της για αλλαγή του εξεταστικού συστήματος λέγοντας ότι «έχει υποστηρίξει υπεύθυνα και τεκμηριωμένα την αυτονόμηση της λυκειακής βαθμίδας από τη διαδικασία πρόσβασης στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα και τη μετακίνηση προς ένα σύστημα ελεύθερης πρόσβασης».

πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου