Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Δραγασάκης: Προσέβαλαν το Κοινοβούλιο - Έκανα το αυτονόητο


Τις ευχαριστίες του προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων και τον πρόεδρο της Βουλής, οι οποίοι υποστήριξαν τη στάση του κατά τα επεισόδια με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην εθνική αντιπροσωπεία εξέφρασε ο Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας ότι ο ίδιος έπραξε «το αυτονόητο».

«Σήμερα στη Βουλή δεν είχαμε κάποια διαμάχη μεταξύ κομμάτων. Είχαμε μια προσβολή του Κοινοβουλίου από την Χρυσή Αυγή», δήλωσε.

«Ως προεδρεύων του Κοινοβουλίου έκανα το αυτονόητο, όχι να τηρήσω τυπικά τον Κανονισμό, αλλά να υπερασπιστώ τον αυτοσεβασμό και του Κοινοβουλίου και όσων είμαστε εκεί μέσα. Δεν μπορούν να μας επιβάλουν να ακούμε τα υβρεολόγιά τους, να ακούμε την άθλια γλώσσα τους, να ακούμε τη ρητορική μίσους ενάντια σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι το οποίο δεν θεωρούν δικό τους. Αυτό έγινε σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.


Διευκρίνισε ότι «ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με διοικητικά μέτρα», αλλά «με τη δημοκρατική εγρήγορση, τη συλλογική δράση της κοινωνίας και με την εξάλειψη των κοινωνικών αιτιών που τον τροφοδοτούν».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών που ήθελαν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν «Χάιλ Χίτλερ» κατά την αποχώρησή τους από την Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από την ένταση που σημειώθηκε προέβη το κόμμα της Μεσογείων.



Δραγασάκης: Προσέβαλαν το Κοινοβούλιο - Έκανα το αυτονόητο

"Δεν μπορούν να μας επιβάλουν να ακούμε τα υβρεολόγιά τους, να ακούμε την άθλια γλώσσα τους, να ακούμε τη ρητορική μίσους ενάντια σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι το οποίο δεν θεωρούν δικό τους. Αυτό έγινε σήμερα", σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε





Αποκρουστική και απολύτως καταδικαστέα χαρακτηρίζει τα επεισόδια με βουλευτές της Χρυσής Αυγής η Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, εξαπολύει δριμεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «δυο άκρα του πολιτικού φάσματος», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει ότι ακολουθεί το παράδειγμα των Χρυσαυγιτών με ακραίες εκφράσεις.

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είδαμε το αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού στην ελληνική Βουλή. Ορθά αποβλήθηκαν, αλλά αυτό δεν φτάνει», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.


Εξέφρασε ταυτόχρονα την ελπίδα «όλοι να κατάλαβαν την ανάγκη συνεργασίας των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου με πρώτο βήμα την ψήφιση του Νομοσχεδίου κατά της βίας και του ρατσισμού, με βάση την πρόταση του ΠΑΣΟΚ».

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αλλά και οι άλλοι παρόντες βουλευτές της, προσπάθησαν να μετατρέψουν την Ολομέλεια της Βουλής σε αρένα, με χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Η προσπάθεια απέτυχε. Η Βουλή έχει συγκεκριμένους κανόνες, τους οποίους όλα τα μέλη της οφείλουν να σέβονται".

Προσθέτει ότι «για πολλοστή φορά η Χρυσή Αυγή έδειξε το αληθινό της πρόσωπο. Στα διαλείμματα της από τις δολοφονικές επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών, από παράνομες δράσεις, επιδιώκει να εκφυλίσει και τους θεσμούς. Η οργανωμένη Πολιτεία και οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας οφείλουν να αμυνθούν. Αυτή τη δημοκρατική επιταγή υπηρετεί και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης».

 skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου