Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Πρόστιμο-μαμούθ για νοθευμένα ανώνυμα γενόσημα

Πρόστιμο-μαμούθ για νοθευμένα ανώνυμα γενόσημα

Ινδική φαρμακοβιομηχανία ένοχη για κακουργήματα που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, αποκαλύπτει το κορυφαίο αμερικανικό δίκτυο CBS.
Θάνατοι, τάσεις αυτοκτονίας, θραύσματα γυαλιού σε χάπια, νοθευμένα σκευάσματα και χίλιες δύο παρενέργειες στην υγεία των ασθενών, άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου στις ΗΠΑ και πλέον οι ομοσπονδιακές αρχές στρέφουν την προσοχή τους στα επικίνδυνα, ανώνυμα γενόσημα και την ποιότητα των συστατικών τους, που παράγονται σε χώρες της Ασίας.

Το ένα μετά το άλλο έρχονται τα κρούσματα για τα φάρμακα-δολοφόνους, που αποδεικνύουν την ολέθρια επίδρασή τους στην υγεία των ασθενών. Το τελευταίο επεισόδιο στο θρίλερ αφορά στην επιβολή ενός προστίμου-μαμούθ σε βιομηχανία γενοσήμων της Ινδίας, που εξάγει τα επικίνδυνα σκευάσματά της στο εξωτερικό και εν προκειμένω στην αμερικανική αγορά. Πρόκειται για υπόθεση που κάνει σαφές ότι τα φάρμακα που θέλουν να ταΐσουν και τους Έλληνες η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και η τρόικα με τις ευλογίες της τρικομματικής κυβέρνησης, μέσω του συστήματος συνταγογράφησης δραστικής, παράγονται υπό συνθήκες αμφιβόλου ποιότητας σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα, το Ισραήλ και το Μπαγκλαντές. Δηλαδή, η υγεία του ελληνικού λαού μπαίνει σε κίνδυνο, για να θησαυρίζουν οι γερμανο-ισραηλινές πολυεθνικές των ανώνυμων γενοσήμων.
Η ελληνική κυβέρνηση «ποιεί την νήσσαν» μπροστά στις τρομακτικές αποκαλύψεις που έρχονται από χώρες που εφαρμόζουν επί χρόνια το σύστημα της δραστικής ουσίας, όπως η ίδια η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Τώρα, οι αμερικανικές αρχές έχουν εξαπολύσει «κυνήγι» για τα ανώνυμα, επικίνδυνα γενόσημα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα όπως αποδεικνύεται στην αγορά τους, μπροστά στη γενική κατακραυγή και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, σαν αυτό του κορυφαίου αμερικανικού δικτύου CBS.
Πρόστιμο 500 εκατ. δολαρίων για νοθευμένα φάρμακα
Η αμερικανική δικαιοσύνη αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει ποτέ σε υπόθεση ασφάλειας φαρμάκων, σε βάρος της ινδικής φαρμακοβιομηχανίας γενοσήμων «Ranbaxy Laboratories Limited». Η εταιρεία καλείται να πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια μετά από διακανονισμό, αφού δήλωσε ένοχη σε σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών, σχετικά με τα σκευάσματα που εξάγει στις ΗΠΑ.
Πολλά από τα ανώνυμα γενόσημα της εταιρείας «είχαν έλλειψη σε δραστικά συστατικά εξαιτίας των φτωχών ελέγχων στην ποιότητά τους», αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, οι λεπτομέρειες όμως που ακολουθούν είναι πέρα για πέρα ανησυχητικές. Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι πωλούσε νοθευμένα φάρμακα, ανέγραφε ψευδή στοιχεία στα προϊόντα της, ο τρόπος και οι συνθήκες αποθήκευσης των σκευασμάτων της ήταν ακατάλληλες, συνέχιζε την πώληση σκευασμάτων που είχαν κριθεί ακατάλληλα από τους ελέγχους, δεν απέσυρε από την αγορά σκευάσματα που γνώριζε ότι δεν ανταποκρίνονται στην αναγραφόμενη διάρκεια ζωής τους!
Ας σημειωθεί ότι μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες γενοσήμων της Ινδίας!
Τα νοθευμένα γενόσημα φάρμακα αφορούσαν παρτίδες αντιβιοτικών, σκευασμάτων για την ακμή, την επιληψία και νευρολογικές παθήσεις.
Η υπόθεση δεν είναι καθόλου τυχαία και αποκαλύπτει το εύρος των κινδύνων που κρύβουν τα φάρμακα-δολοφόνοι. Η αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε και στο παρελθόν απαγορεύσει την εισαγωγή 30 διαφορετικών γενοσήμων της ίδιας εταιρείας, τα οποία παρασκευάζονταν σε εργοστάσια στην Ινδία, υπό τριτοκοσμικές συνθήκες. Το 2011 δε, είχε υποχρεώσει την ινδική φαρμακοβιομηχανία να διασφαλίσει ότι τα στοιχεία που αναγράφονται στα προϊόντα της είναι ακριβή και να βελτιώσει τις διαδικασίες παρασκευής των σκευασμάτων. Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε την εταιρεία να συνεχίσει να δίνει ψευδή στοιχεία για τα φάρμακά της και να παραπλανεί τους ασθενείς και τις αμερικανικές αρχές.
Η ίδια εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή ενός γενόσημου φαρμάκου για την χοληστερίνη τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη γυαλιού μέσα στα χάπια σε δεκάδες παρτίδες.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως η καταγγελία που οδήγησε στην αποκάλυψη αυτή έγινε το 2007, από πρώην εργαζόμενο της ινδικής εταιρείας. Ωστόσο, είναι μέχρι στιγμής άγνωστο τι προβλήματα υγείας δημιούργησαν στους ασθενείς τα νοθευμένα γενόσημα, όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν.
Το πρώτο «καμπανάκι» στις αμερικανικές αρχές για τα φάρμακα-δολοφόνους χτύπησε το 2008, όταν σημειώθηκαν θάνατοι ασθενών, οι οποίοι συνδέθηκαν με ένα αντιπηκτικό γενόσημο, με χώρα παρασκευής την Κίνα.
Η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να κωφεύει και να αρνείται να παραδειγματιστεί από τις ΗΠΑ, οι οποίες διαθέτουν ένα σύστημα, που -ακόμη κι αυτό- έχει ασφαλιστικές δικλείδες, σε αντίθεση με το ελληνικό που ταΐζει αδιακρίτως ανώνυμα γενόσημα-δολοφόνους στον Έλληνα ασθενή. Αλλά αντί για την υγεία του ελληνικού λαού, προτιμά να υπηρετήσει τα συμφέροντα της Άνγκελα Μέρκελ και των γερμανο-ισραηλινών πολυεθνικών που αυτή εκφράζει.


πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου