Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ετοιμάζουν και νέο αντιρατσιστικό για να αποφύγουν κυβερνητική κρίση

Ετοιμάζουν και νέο αντιρατσιστικό για να αποφύγουν κυβερνητική κρίση
Χαμηλοί τόνοι από το Μαξίμου που προσπαθεί να «ρίξει γέφυρες» με τους εταίρους
 Συνεχίζεται η αντιπαράθεση γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με την κυβέρνηση Σαμαρά να δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους.
Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους με στόχο να μην διαταραχθεί η κυβερνητική συνοχή. Την ίδια ώρα, Βενιζέλος και Κουβέλης επιμένουν στην από κοινού κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου Ρουπακιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες να φέρει με τροπολογία στη Βουλή αλλαγές στο ισχύον καθεστώς που αφορά την καταπολέμηση του ρατσισμού, με στόχο να «στρογγυλοποιήσει τις γωνίες» με τους κυβερνητικούς εταίρους.
 Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή στους στενούς του συνεργάτες να ετοιμάσουν τις προτάσεις προκειμένου να κατατεθούν. Στελέχη του Μαξίμου υποστηρίζουν πως με τις αλλαγές που θα γίνουν, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και από ΠΑΣΟΚ και από ΔΗΜΑΡ.
Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες οι κυβερνητικοί εταίροι να τράβηξαν το σχοινί με εκατέρωθεν δηλώσεις, ωστόσο από όλες τις πλευρές ξεκαθαρίζεται δεν υπάρχει πρόθεση από κανέναν να μπει σε κίνδυνο η κυβερνητική συνεργασία.
Μετά την αντιπαράθεση για το αντιρατσιστικό, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν και πάλι την Παρασκευή, στο γεύμα εργασίας που θα παραθέσει η κυβέρνηση στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ που θα επισκεφθεί τη χώρα μας.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «την ώρα που η Χρυσή Αυγή αλωνίζει και απειλεί με τις φαλτσέτες στις γειτονίες, εκείνη αρνείται την αναγκαιότητα του και ετοιμάζει αντιδημοκρατικό νόμο που θα περιορίζει τις διαδηλώσεις».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε και κατά ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ γνωστοποιώντας ότι τη Δευτέρα το κόμμα του θα καταθέσει δική του πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό.
Όπως είπε, «με προοδευτικά δεκανίκια τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη η κυβέρνηση Σαμαρά αρνείται να καταθέσει έναν αντιρατσιστικό νόμο αλλά είναι έτοιμη να καταθέσει έναν αντιδημοκρατικό νόμο που θα περιορίζει τις διαδηλώσεις».
Επιμένοντας στην θεωρία των δύο άκρων, η ΝΔ κατήγγειλε την Κουμουνδούρου ότι ζητά «νέα Κερατέα» και «νέα Ιερισσό».

πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου