Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Χτυπούν τα τύμπανα του Πολέμου στη Μ. Ανατολή


Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την κατάσταση στην Συρία, όπου το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Χτυπούν τα τύμπανα του Πολέμου στη Μ. Ανατολή

«Συζήτησαν για την κατάσταση στην περιοχή, για την κατάσταση στην Συρία», πρόσθεσε ο Πεσκόφ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας, την ίδια ώρα που το «θερμόμετρο» στην περιοχή έχει ανέβει επικίνδυνα και απειλείται άμεσα η πρόκληση μία γενικευμένης σύρραξης στην Μέση Ανατολή με παρούσες όλες τις υπερδυνάμεις.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με την ανεξάρτητη διεθνή επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ για την Συρία, «δεν έχει καταλήξει σε αποτελέσματα που να επιτρέπουν να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι έγινε χρήση χημικών όπλων από τις εμπλεκόμενες πλευρές στην σύγκρουση».
«Κατά συνέπεια μέχρι σήμερα η επιτροπή δεν είναι σε θέση να σχολιάσει περαιτέρω αυτούς τους ισχυρισμούς», προστίθεται σε ανακοίνωση της επιτροπής αυτής, η οποία δείχνει να διαψεύδει τις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους ένα από τα μέλη της, η εισαγγελέας Κάρλα ντελ Πόντε, η οποία μίλησε για χρήση του αερίου Σαρίν από τους Σύρους αντάρτες.
Ο Άσαντ από την πλευρά του φέρεται να δήλωσε στην Μόσχα ότι σε περίπτωση τρίτης επιδρομής θα προκληθεί άμεση συριακή απάντηση, και συγκεκριμένα θα επιτρέψει σε όλες τις παλαιστινιακές οργανώσεις και στην Χεζμπολάχ να χτυπήσουν το Ισραήλ από το έδαφος της Συρίας στα υψώματα του Γκολάν.
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠ.ΕΞ. Ramin Mehmanparast δήλωσε σήμερα πως «οι επιθέσεις του Ισραήλ δεν θα μείνουν αναπάντητες, και θα λάβουν μια συντριπτική απάντηση», υπονοώντας φυσικά την αποστολή χιλιάδων ακόμα Φρουρών της Επανάστασης, για να συμμετάσχουν στον «πόλεμο φθοράς» που έρχεται ή αλλιώς ανταρτοπόλεμο, καθώς η Συρία δεν μπορεί στην παρούσα φάση να ανοίξει ευθύ μέτωπο αντιπαράθεσης με το Ισραήλ, όσο και αν σπρώχνεται σε αυτό ή ακόμα και με την Τουρκία, όπως επίσης προκαλείται μετά και τις νέες δηλώσεις του Ερντογάν.
Το Ιράν διαθέτει πολύ μεγάλες εφεδρείες, που σε ένα τέτοιο είδος πολέμου θα φανούν καταλυτικές. Οι Ισραηλινοί σύμφωνα με το debka επιμένουν ότι τα χτυπήματά τους είχαν ως στόχο προηγμένο ιρανικό εξοπλισμό, με προορισμό την Χεζμπολάχ, με σκοπό μάλιστα το ίδιο να ισχυριστεί και η Ουάσιγκτον στην Μόσχα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις ΗΠΑ εξετάζονται δύο βασικά σενάρια. Το πρώτο είναι ο εξοπλισμός των ανταρτών και το άλλο η ανάληψη δράσης ανάλογης με αυτής στην Λιβύη.
Σε αυτήν ειδικά την περίπτωση όμως η αντίδραση της Ρωσίας μπορεί να θεωρείται δεδομένη, καθώς δεν επιθυμεί τέτοιου είδους προσεγγίσεις στο έδαφος της Συρίας. Η κατάσταση στην περιοχή είναι γενικά πολύ ρευστή και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για μία γενικευμένη σύρραξη. Σε αυτή την περίπτωση οι Ισραηλινοί το μόνο που θα έχουν καταφέρει θα είναι να ανοίξουν τις πόρτες του «τρελοκομείου» σε όλη την Μέση Ανατολή με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανθρωπότητα που θα βρεθεί στο χείλος ενός νέου Παγκοσμίου Πολέμου με εντελώς απρόβλεπτες για όλους συνέπειες...

 newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου