Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Σοκ στο Μέγαρο Μαξίμου από το καψόνι Ομπάμα στον Σαμαρά λίγο πριν το ταξίδι στην Ουάσινγκτον!


Πανικό προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου το καψόνι του Ομπάμα στον Αντώνη Σαμαρά. Κι αυτό γιατί ενώ μόλις 3 βδομάδες χωρίζουν τον πρωθυπουργό από το πολυπόθητο ταξίδι στην Ουάσινγκτον, δεν έχει κανονισθεί ακόμη συνάντηση με τον ένοικο του Λευκού Οίκου.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα άρθρο του Αλέξη Παπαχελά διευθυντή της Καθημερινής (εφημερίδα που στηρίζει παραδοσιακά την αστική κεντροδεξιά) και δημοσιογράφου με προσβάσεις στο πολιτικό και μηντιακό κατεστημένο των ΗΠΑ, έρχεται να κατακερευνώσει το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό στον οποίο καταλογίζει έλλειψη οράματος για τη χώρα. Γράφει ο Αλέξης Παπαχελάς:

"Στην περίπτωση του κ. Σαμαρά έχει κανείς την εντύπωση πως η «μεταμόρφωση» του περασμένου καλοκαιριού παραμένει ατελής. Νιώθει, δηλαδή, πως έπειτα από μια σύσκεψη για το πώς θα ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις, ανοίγει ξαφνικά μια «κομματική μπουκαπόρτα»στο γραφείο του στο Μαξίμου μέσα από την οποία «μπουκάρουν» μερικοί κλασικοί παλαιοκομματικοί σύμβουλοι. Και εκεί αρχίζουν το μπίρι μπίρι: «Μα πρέπει να βολέψουμε τον τάδε συνδικαλιστή που ήταν μαζί μας χρόνια», «και τι θα κάνουμε με αυτήν τη θέση; Πρέπει να βάλουμε κάποιον δικό μας γιατί θα τον χρειασθούμε αν πάμε σε εκλογές». Το διφυές σύστημα διακυβέρνησης του Μαξίμου κουβαλάει μαζί του και το τεχνοκρατικό, καινούργιο και το φαύλο, παλαιοκομματικό χθες. Το πού και πότε επικρατεί το χθες φαίνεται από μια απλή ανάγνωση βιογραφικών διορισμένων στελεχών σε καίριες θέσεις. Κρίμα, πολύ κρίμα.
Ενα δεύτερο στοιχείο που λείπει από τη διακυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτό που αποκαλούσε ο Κλίντον «the vision thing», το όραμα. Εχει κανείς την εντύπωση ότι η χώρα κυβερνάται από μέρα σε μέρα ή το πολύ πολύ από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αν κάποιος ρωτήσει «και πού θέλετε, κ. πρόεδρε, να βρίσκεται η χώρα σε δέκα χρόνια, ποιο είναι το “στόρι” της ανάπτυξης στο οποίο πιστεύετε;», φοβάμαι πως η απάντηση θα είναι επίπεδη...

Το άρθρο αφήνει μια αίσθηση του παλαιοκομματικού παρακράτους το οποίο κυβερνά την χώρα, δίχως όραμα ανάπτυξης αλλά με την λογική να βολέψουμε τα παλαιοκομματικά στελέχη και να ελέγξουμε με κάθε μέθοδο τις αντιδράσεις.
Ακόμη και οι Εβραίοι στο φόρουμ των οποίων είναι προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνουν να μην εμπιστεύονται την κυβέρνησή του εξαιτίας επιλογών όπως είναι η ένταξη των Βορίδη-Γεωργιάδη στο κόμμα της ΝΔ, δύο στελέχη που έχουν αναλάβει την επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ. Μάλιστα ο Βορίδης έφτασε στο σημείο να προσκαλεί, ως οικοδεσπότης, τον Καραταζαφύρερ στην ΝΔ, ο οποίος εκτός του ότι χτυπιόταν για να γίνει πρωθυπουργός ο Παπαδήμος, έλουζε με απίστευτα μπινελίκια τον "σπουδαρχήδη" Σαμαρά κάθε τόσο.
Ο φόβος της Χρυσής Αυγής αλλά και οι στενές σχέσεις που διατηρεί παραδοσιακά με τη ΝΔ, οδηγούν το κόμμα του Σαμαρά στα ακροδεξιά βράχια και τους κεντρώους ψηφοφόρους στην απελπισία πριν έλθει η Γιάννα Αγγελοπούλου να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της.

Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής στο AJC Global Forum 2013  που θα γίνει στις 2,3 και 4 Ιουνίου στο Grand Hyatt στην Ουάσινγκτον.
Έτσι ο Σαμαράς θα πραγματοποιήσει το περίφημο ταξίδι στις ΗΠΑ ενώ γίνονται προσπάθειες να κλειστεί και κάποιο ραντεβού με τον Ομπάμα.
Ο Σαμαράς  παραβρέθηκε πρόσφατα στην τελετή μνήμης του Ολοκλαυτώματος στην Συναγωγή των Μοναστηριωτών στη Θεσσαλονίκη.
Εδώ είχε την ευκαιρία  να ακούσει την έκκληση προς το ελληνικό κοινοβούλιο, να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, που απηύθυνε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (World Jewish Congress) Ronald Lauder.
“Σήμερα, αν και υπάρχει ειρήνη, δεν είναι όλα ειρηνικά. Οι Εβραίοι έχουν λόγο για ν' ανησυχούν. Όχι για τυχόν εξολόθρευσή τους αλλά για τον εξτρεμισμό, τη φανατική ιδεολογία, μία ιδεολογία που έφερε την καταστροφή πριν από 70 χρόνια. Μιλώ για τη 'Χρυσή Αυγή'" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λόντερ.
"Οι εξτρεμιστές δεν έχουν καμιά θέση στην Ελλάδα ή αλλού. Αλλά υπάρχουν. Οι ηγέτες τους χρησιμοποιούν τον χιτλερικό χαιρετισμό. Χρησιμοποιούν τη σβάστικα στις συγκεντρώσεις του κόμματός τους. Μιλούν για 'αίμα και τιμή'.
Τιμούν τους ηγέτες της ναζιστικής Γερμανίας. Αμφισβητούν ανοιχτά το Ολοκαύτωμα και αρνούνται την ύπαρξη των θαμάλων αερίων. Διαβάζουν αντισημιτικά κείμενα, ειδικά τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα ή αλλού στον κόσμο" υπογράμμισε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου.
"Αυτή η ομάδα έχει να κάνει μόνο με το μίσος. Επιτίθενται σε ανθρώπους στους δρόμους μόνο και μόνο επειδή το χρώμα του δέρματός τους είναι διαφορετικό. Απειλούν δημοσιογράφους. Μιλούν όπως οι ναζί. Συμπεριφέρονται όπως οι ναζί. Είναι ναζί" πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Λόντερ, "υπάρχουν πολλά εξτρεμιστικά κόμματα σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, όπως η Χρυσή Αυγή" και γι' αυτό "θα πρέπει να επαγρυπνούμε ... και να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το μέλλον" που, όπως τόνισε, "είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, για τα παιδιά μας, τις κοινότητές μας".
Σημείωσε δε πως η Ελλάδα, όπου αιώνες τώρα υπάρχει δημοκρατία, "θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα, θέτοντας εκτός νόμου κάτι, όπως η Χρυσή Αυγή".

kourdistopotrocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου