Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά προτείνει τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο της Κομισιόν

i-eyropaiki-aristera-proteinei-ton-aleksi-tsipra-gia-proedro-tis-komision


Για τα… καλά έχει ανοίξει η συζήτηση για τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν, μιας και το 2014 λήγει η θητεία του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και ένα από τα ονόματα που εσχάτως «έπεσαν» στο τραπέζι της διαδοχής είναι αυτό του Αλέξη Τσίπρα.


Αυτή την πρόταση έκανε σήμερα η πρόεδρος της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς ,Γκαμπριέλα Τσίμερ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Εργαστήριο Αρχισυντακτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το «μέλλον και τις προοπτικές της Ευρώπης στην κρίση», όπου συμμετείχε και ο πρόεδρος Μάρτιν Σουλτς.

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός, που έχει αρχίσει να αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γκαμπριέλα Τσίμερ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, δήλωσε σχετικά: «Εμείς ως σοσιαλοδημοκράτες στην πολιτική μας καμπάνια για τις ερχόμενες εκλογές θα καταθέσουμε τις απόψεις μας. Δεν θεωρώ ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να είναι κάποιος πρωθυπουργός, γιατί το άτυπο αυτό μοντέλο που ισχύει μέχρι σήμερα, δεν είναι επιτυχημένο...».

Ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, δήλωσε επίσης: «Οι Πράσινοι ως πολιτική θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μία ιδέα όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης... Εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος, αλλά, οι Πράσινοι θα παρουσιάσουν δύο υποψηφιότητες για την προεδρία της Κομισιόν -έναν άνδρα και μία γυναίκα».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου