Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ο νέος κύκλος πολιτικής εξαπάτησης της κοινωνίας!


Γράφει ο Μαγια
Ωχ, άρχισε η ...ανάκαμψη! «Για πρώτη φορά», λέει ο Σαμαράς, «η ανεργία αναχαιτίζεται και το κλίμα έχει βελτιωθεί»...

Οντως, η ψυχολογία στη χώρα άλλαξε τελείως το τελευταίο διάστημα. Οι αυτοκτονίες έφθασαν αισίως τις 4.000, οι κάδοι απορριμμάτων έγιναν πόλοι ...έλξης έτι περισσότερων συμπολιτών, τα λουκέτα εξελίχθηκαν στο πλέον ...in προιόν της αγορά, οι 1.500.000 άνεργοι εναποθέτουν τη σωτηρία τους στις δέκα χιλιάδες (πεντάμηνης διάρκειας) θέσεις στον τουρισμό με μεροκάματα Κίνας, ενώ όσοι νέοι δεν έχουν μεταναστεύσει ακόμα, θα την κάνουν οσονούπω.


Στην Κίνα η τρίχρωμη συγκυβέρνηση, με τον Σαμαρά σε ρόλο εμποράκου, άνοιξε το νέο κύκλο πολιτικής εξαπάτησης της κοινωνίας

Τώρα, που η «δουλειά» σχεδόν ολοκληρώνεται. που καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που έφθασαν οι μισθοί και οι συντάξεις στον πάτο, που τακτοποιήθηκε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των φυσικών πόρων της χώρας, θα τρώμε με χρυσά ξυλάκια.

Εχουν εδραιωμένη την πεποίθηση ότι το πειραματόζωο δεν θα αντιδράσει και πάλι, ακυρωμένο αυτή τη φορά, όχι από την τρομοκρατία της χρεοκοπίας και της κατάρρευσης, αλλά με γκεμπελικής έμπνευσης ενέσεις αισιοδοξίας και καρτερικότητας.

Ομως, όχι μόνον δεν βελτιώνεται το κλίμα, αλλά έρχεται νέα καταιγίδα δεινών. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται και από το εγκωμιαστικό άρθρο για τον Έλληνα πρωθυπουργό της γνωστής, για τον ανθελληνισμό της, γερμανικής εφημερίδας Bild: «Από πρωθυπουργός της χρεοκοπίας σε φορέα ελπίδας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς μπορεί έπειτα από έναν χρόνο στο αξίωμα να επιδείξει επιτυχίες. Ο Οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε τώρα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας του, επειδή "υπάρχει σαφής πρόοδος". Η άποψη της Bild: Συνεχίστε έτσι!»

Οι δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις πρέπει τάχιστα να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Να αντιληφθούν ότι σε αυτή την κρίσιμη ιστορική περίοδο η διαχωριστική γραμμή βρίσκεται ανάμεσα στον πόλο που συμμορφώνεται παθητικά στο δόγμα Μέρκελ και τον πόλο που πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί μάχη για την ανατροπή της ακολουθούμενης ολέθριας πολιτικής και την αντικατάστασή της από ένα Εθνικό Πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και αξιοποίησης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου με κοινωνική δικαιοσύνη.

«Μια κυβέρνηση Εθνικής και Λαϊκής Σωτηρίας που θα ενεργοποιήσει τον λαό, ώστε η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τους στόχους και τη στρατηγική της, είναι η μόνη λύση πλέον», υπογραμμίζει στον enikos.gr ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης, σημειώνοντας ότι «οι μόνες πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να ανακόψουν αυτήν την ασφαλή πορεία της Ελλάδας προς την καταστροφή της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες».

 tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου