Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ιδρυση Κέντρου για χαρισματικά παιδιά στη Θεσσαλονίκη


Το πρώτο «Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά» (Center for Talented Youth-CTY) δημιουργείται στην Ελλάδα, με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Το Κέντρο θα δημιουργηθεί στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το οποίο έχει ιδρύσει το 1979 αντίστοιχο CTY, με στόχο να ενισχύσει την ακαδημαϊκή αριστεία, εντοπίζοντας χαρισματικούς μαθητές σε όλο τον κόσμο. Το CTY στη Θεσσαλονίκη θα καλύπτει την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και θα ξεκινήσει να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2014.


Η ίδρυσή του θα γίνει στο πλαίσιο της σημαντικής πρωτοβουλίας των 100.000.000 ευρώ, που το

Ιδρυμα αποφάσισε πέρυσι να διαθέσει σε διάστημα τριών ετών, επιπλέον των υπολοίπων δωρεών του σε Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου να συμβάλει στην ανακούφιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στη χώρα. «Η εκπαίδευση αποτελεί κεντρικό άξονα της δράσης του Ιδρύματος. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η λειτουργία του CTY Greece έρχεται να αναγνωρίσει τις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες των χαρισματικών νέων της χώρας και να τους προσφέρει καινοτόμες υποδομές διδασκαλίας, νέες προοπτικές προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης, αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες σε συνέντευξη Τύπου ο λειτουργικός διευθυντής του Ιδρύματος, Γ. Ζερβάκης.

 schizas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου