Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τίμησαν τη γενοκτονία των Ποντίων

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τίμησαν τη γενοκτονία των Ποντίων


Ημέρα εθνικής μνήμης αλλά και ιστορικού προβληματισμού για ένα μεθοδικό και προμελετημένο έγκλημα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το Κεμαλικό καθεστώς με μοναδικό σκοπό τον εκτουρκισμό όλων των ελληνικών περιοχών προβαίνει σε σφαγές, διωγμούς, βασανιστήρια και τελικά πετυχαίνει την εκδίωξη του ελληνικού χριστιανικού πληθυσμού.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη να αντλήσουμε ηθικές δυνάμεις από την Ιστορία μας και με οδηγό την εθνική συνείδηση και ταυτότητα, διατηρώντας την ελπίδα και την αισιοδοξία μας να ‘’αντεπιτεθούμε’’ σε κάθε πολιτισμική, πνευματική και οικονομική κατάπτωση που  μας επιβάλλουν.
«Η Ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον.» (Jean Baptiste Say , Γάλλος οικονομολόγος)
Εκ μέρους της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Λάρισας παρευρέθησαν στην επιμνημόσυνη δέηση στην Ι. Μ. Αναλήψεως  στην πλατεία Αβέρωφ   και κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο: ο Γιώργος Νικολάου, ο Νίκος Αγραφιώτης, ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Βάϊος Σπανιάς.


onlarisa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου