Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Παρακολουθούσαν τον Γιούνκερ

Παρακολουθούσαν τον Γιούνκερ
Παρακολουθούσαν τον Γιούνκερ

Μυστικές καταγραφές συνομιλιών του Μεγάλου Δούκα του Λουξεμβούργου Ανρί και του Πρωθυπουργού Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παράνομες μέθοδοι για τον εντοπισμό μεγάλων κεφαλαίων, παρακολουθήσεις πολιτών χωρίς άδεια - οι μυστικές υπηρεσίες αυτής της χώρας των 2.585 τ.χλμ. και των 475.000 κατοίκων όπου ο κατώτατος μισθός είναι 1.874 ευρώ και οι καταθέσεις στις τράπεζες εικοσαπλάσιες από τον κρατικό πλούτο, φαίνεται ότι λειτουργούν ως κράτος εν κράτει.


Το περίεργο όμως είναι ότι κανένας από όσους γνωρίζουν, ούτε καν ο Πρωθυπουργός Γιούνκερ που παρακολουθείτο εν αγνοία του, δεν δείχνει διατεθειμένος να δώσει εξηγήσεις.  

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου εδώ και 18 χρόνια παρακολουθείτο από τον διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών (γνωστές ως SREL), Μάρκο Μιλ, από το 2008 όταν είχε καταγράψει μια συνομιλία μεταξύ τους στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο, το Κοινοβούλιο δημιούργησε μια Εξεταστική Επιτροπή για τις δραστηριότητες της SREL με 13 βουλευτές που έχουν ανακαλύψει μέσα σε 4 μήνες πλήθος παράνομων παρακολουθήσεων, άγνωστα αρχεία, διαφθορά και πολλές παρανομίες.



Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου